Pravé banánky ve 100% čokoládě -150g (Ekvádor)
  • Pravé banánky ve 100% čokoládě -150g (Ekvádor)

Pravé banánky ve 100% čokoládě -150g (Ekvádor)

Pravé banánky v čokoládě obsahují jen slaďoučké baby banány vykoupané ve 100% čokoládě. Na slunci sušené banánky jsou od společnosti Virunga, která je za férové ceny kupuje od farmářů z africké Ugandy.


Díky silnému slunci a pečlivému přístupu farmářů je tato speciální odrůda banánů chuťově extra nabitá. Jejich svěží, ovocná a karamelová chuť dokonale ladí se 100% čokoládou z Ekvádoru. Tak vzniklo na povrchu křupavé a uvnitř nebesky banánové africké kombíčko.


Nenechte si ujít tuhle chuťovou explozi, vynikající dezert, energy snack a vlastně originální 100% naturální bonboniéru, která vás na chvíli vrátí do bezstarostného dětství...


Balení: 150g.


  • Dotaz na zboží
  • Dotaz na zboží

    * Povinná pole

    Odpovíme vám co nejdříve, zpravidla během pár hodin.

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (číst)

    Zavřít nebo  


    249 Kč
    s DPH

    222,32 Kč bez DPH

    Množství
    Skladem

  • Dotaz na zboží
  • Dotaz na zboží

    * Povinná pole

    Odpovíme vám co nejdříve, zpravidla během pár hodin.

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (číst)

    Zavřít nebo  


    AJALA banánky ve 100% čokoládě (Ekvádor)


    Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


    O AJALE


    Celé dobrodružství AJALY začalo, když kamarád zakladatelů přivezl z Guatemaly čokoládu od původních obyvatel střední Ameriky. Ochutnávka této mayské čokolády byla pro zakladatele AJALY neskutečným zážitkem, kdy se absolutní nadšení střídalo s překvapením z neobvyklé chuti. Bez velké nadsázky tvrdí, že prozřeli, protože čokoláda chutnala zcela jinak než ty, které si dosud kupovali. A tak se začali o čokoládu více zajímat a zjistili spoustu zajímavých věcí. Třeba, že v Evropě není snadné poctivou a pravou čokoládu získat. Nebo, že Československo bylo za první republiky třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. To vše bylo inspirací k založení manufaktury AJALA CHOCOLATE. A co vlastně ajala znamená? V mayském jazyce je to probuzení a přesně takové pocity bychom vám rádi předali. Aby vás už první kousek překvapil a probudil zvědavost i touhu po dalším poznávání...


    Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


    Jedna z nejlepších STOVEK, kterou aktuálně zkusíte je právě od této skvělé české značky AJALA... a teď si představte, že jsme v takové stovce okoupali prémiové na slunci sušené baby banánky virunga z Ugandy! Jde o zcela unikátní a 100% přírodní produkt bez zrnka cukru, který nadchne každého od dětí, přes sportovce až po seniory! 

    Dokonalá svačinka od AJALY plná minerálů a energie, bez cukru

    - geniální spojení pravého banánu a 100% čokolády
    - nekompromisní složení bez cukru
    - suroviny přímo od farmářů
    - pěstováno bez chemie a s respektem k přírodě
    - úžasné chuťové opojení a výživa
    - již 2-3 kousky díky použití 100% čokolády dodají skvělou energii a dostatečně zasytí!
    - perfektní před-tréninková svačinka plná vitamínů a hlavně minerálů jako je: draslík, hořčík, křemík, selen, zinek, fosfor, měď, železo, vápník a další!


    Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


    Neskutečně jemná a dokonale zpracovaná 100% čokoláda AJALA je bez hořkosti. S máslovou notou, tučnou lahodností a jemností květin v kombinaci s intenzitou 100% čistého Ekvádorského kakaa (výběrových bobů farmy Hacienda Limon) jde o umělecké dílo na poli stovek! Pro milovníky banánů (a zejména pak pro sportovce) je toto kombo baby banánky/kakao dokonalý energy snack.

    100% AJALA - Tato vyjímečná čokoláda obsahuje jen jednu surovinu, a to vzácné kakaové boby odrůdy Arriba Nacional z Ekvádoru. Ucítíte v ní pravou intenzivní kakaovou chuť, jemné ovocné tóny a příjemnou máslovou texturu. Je pořádně nabitá antioxidanty, minerály a dalšími zdraví prospěšnými látkami. Užijte si naplno všechny benefity mayského pokrmu bohů v té nejčistší podobě..

    Historie vzácné odrůdy Arriba Nacional sahá až do roku 3000 př. n l. a dodnes je vysoce ceněná a vyhledávaná pro své jedinečné květinové aroma a bohatý chuťový profil. Farma Hacienda Limon, kde se tyto mimořádné kakaové boby pěstují, byla založena v roce 1998 a pracuje na ní 45 místních zaměstnanců. Farmáři o kakaovníky starostlivě pečují, kakaové boby také fermentují a suší.

    Hacienda Limon se nachází v srdci Ekvádoru v blízkosti úpatí sopky COTOPAXI. Díky vulkanické půdě, tropickému a vlhkému klimatu je plantáž o velikosti 192 ha velmi úrodná. V současnosti farmu vlastní Německá udržitelná společnost 12tree, která zde od roku 2019 realizuje několik sociálních programů pro zaměstnance.

    Na úpatí mystických And mezi nekonečnými plantážemi kakaa a banánů patří Hacienda Limon do vesnice Moraspungo v provincii Cotopaxi v Ekvádoru. Cotopaxi je také 5900 m vysoká aktivní sopka, která se nachází uprostřed národního parku.


    *** Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno. ***


    Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


    ,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´


    theobromine-chain


    ,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´


    Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


    100% AJALA, jež obaluje tyto banánky je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.


    Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)

    Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


    VÝROBA ČOKOLÁDY AJALA


    Za opravdovou a komplexní chutí čokolády Ajala jsou nejen poctivé suroviny (výběrové kakaové boby), ale také pracovní postup, v němž se nic nedá ošidit..

    Přeměna kakaového bobu v tabulku čokolády trvá v AJALA manufaktuře asi deset dní. To je opravdu hodně času, každá hodina navíc se ale vyplatí.

    Možná už si to ani neuvědomujeme, ale průmyslově vyráběné čokolády (což jsou vlastně všechny, které najdete v supermarketech) pochází od několika málo firem. Ty se soustřeďují na snižování nákladů a vyšší prodeje i za cenu horší kvality samotné čokolády. Se supermarketovovou čokoládou je to těžké. Nikdy vás plně neuspokojí, takže chcete stále víc a často ji spořádáte na posezení. Naše čokoláda zaměstná vaše chuťové i čichové buňky, donutí vás přemýšlet a podobně jako ve víně v ní naleznete mnoho překvapivých tónů. To vše je zárukou, že vám jedna malá tabulka vydrží dlouhou dobu! 


    TŘÍDĚNÍ


    Kakaové boby k nám od farmářů dorazí řádně fermetované a usušené. My je nejdříve ručně probereme a protřídíme. Hledáme cokoli, co tam nepatří, třeba vlákna z pytle nebo kamínky. Pryč musí také všechny prasklé či defektní boby, aby v čokoládě bylo jen to nejlepší. Prostě Popelka hadr. Občas se někdo diví, že toho vyhodíme docela dost, ale právě tyhle detaily tvoří rozdíl mezi hodně dobrou a vynikající čokoládou.


    PRAŽENÍ A DRCENÍ


    Po důkladné kontrole kakaové boby velmi šetrně upražíme. Nízká teplota pražení nám pomůže vytvořit ten nejlepší chuťový zážitek a zároveň zachová co nejvíce zdraví prospěšných látek. Po upražení a zchlazení boby nadrtíme a zbavíme slupek. Tento proces se odborně nazývá winnowing a my jsme si na něj postavili vlastní stroj! 


    MLETÍ


    Po odstranění slupek zůstanou tzv. nibsy, nadrcené kakaové boby, které jsou samy o sobě velmi chutné. Naše práce dále pokračuje mletím v melangeru – žulovém mlýně. Tento způsob zpracování je k bobům velmi šetrný, protože se zahřívají pouze přirozeným třením. Boby se v melangeru melou 2-3 dny. 


    STAŘENÍ


    Jakmile je čokoláda namletá, necháváme ji v čokoládových blocích odpočívat (stařit). Chce to čas, aby doběhly všechny procesy započaté mletím a my mohli čokoládovou hmotu konečně přeměnit v tabulku čokolády.


    TEMPEROVÁNÍ (NOVODOBÁ ALCHYMIE)


    Temperace představuje proces zahřátí, zchlazení a opětovného zahřátí, díky kterému se sjednotí krystalická struktura čokoládového másla a čokoláda je pak krásně lesklá a křupe. Jde o velmi důležitou činnost, s níž nám pomáhá speciální temperovací stroj. Čokoládu následně plníme do forem a chladíme..


    BALENÍ


    Po vychlazení balíme čokolády ručně do dvou vrstev. Nejdříve do izolačního alupapíru a pak do ručně tištěných obalů, které pro nás vyrábí tiskařská dílna Calico. Design vychází z historických motivů používaných za první republiky, kdy bylo Československo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. Právě na toto období a tradici bychom rádi navázali. Pak ještě nalepíme nezbytné cedulky a už jen popřejeme čokoládě šťastnou cestu k vám!


    Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


    Superpotravina k posílení energie.

    HMOTNOST: 150g
    ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor (kakao), Uganda (banánky), ČR (Výroba)
    SLOŽENÍ: Baby banánky sušené, kakaové boby jednoho původu (Hacienda Limon). Obsah kakaové sušiny v polevě 100 %. Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů. BEZ lepku.

    VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

    Energetická hodnota 2356 kJ/563 kcal
    Tuky 38,16 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 27,12 g
    Sacharidy 51,9 g, z toho cukry 34,4 g (přírodní cukry banánů, nikoli přidaný cukr)
    Bílkoviny 6,1 g
    Sůl 0g

    Aroma profil čokoládové polevy:  Silná kakaová intenzita s máslovou notou a jemností s tóny čerstvého ovoce a krému
    veganské
    SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


    Datový list

    Dle účelu
    na únavu
    podpora sportovního výkonu

    Specifické odkazy

    chat Recenze (8)
    Známka

    Související produkty

    100% Toscano Black -50g (AMEDEI)
    kvalitni-cokolady
    100% Toscano Black -50g (AMEDEI)
    Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového...
    Toscano Black 100 charakterizována jemnou kyselostí vyváženou aromaty, tóny a nuancemi,...
    Skladem
    189 Kč Cena
    90% Toscano Black -50g (AMEDEI)
    kvalitni-cokolady
    90% Toscano Black -50g (AMEDEI)
    90% tabulka Amedei je poměrně novou záležitostí v Amedei řadě luxusních čokolád. S něžnými tóny bílých květů i surovou sílou hořké čokolády je při...
    S něžnými tóny bílých květů i surovou sílou hořké čokolády je i při 90% velmi krémová a lahodná.
    Skladem
    169 Kč Cena
    95% ACERO (S Javorovým Sirupem) -50g (AMEDEI)
    kvalitni-cokolady
    95% ACERO (S Javorovým Sirupem) -50g (AMEDEI)
    Amedei zpochybnila svou vlastní filozofii vytvořením unikátní Acero95 - 95% tmavé čokolády se silnou i sladkou chutí. Absolutní inovace této...
    Absolutní inovace této tabulky spočívá v nahrazení třtinového cukru kanadským javorovým cukrem.
    Skladem
    299 Kč Cena