• Vyprodáno
100% RAW PORCELANA (BIOAKTIVNÍ ČOKOLÁDA) - 55g (NAIVE)
  • 100% RAW PORCELANA (BIOAKTIVNÍ ČOKOLÁDA) - 55g (NAIVE)
  • 100% RAW PORCELANA (BIOAKTIVNÍ ČOKOLÁDA) - 55g (NAIVE)
40Kč = 1 Ajem coin
+ 6 Ajem coinů
Více informací o Ajem Coin
(pouze pro přihlášené)

100% RAW PORCELANA (BIOAKTIVNÍ ČOKOLÁDA) - 55g (NAIVE)


Ups…
Promiň, ale tenhle produkt šel na dračku a zrovna ho nemáme skladem.

Dej nám svůj oblíbený e-mail a mi ti dáme hned vědět, jakmile dorazí.

Značka: CHOCOLATE NAIVE

Ups…
Promiň, ale tenhle produkt šel na dračku a zrovna ho nemáme skladem.

Dej nám svůj oblíbený e-mail a mi ti dáme hned vědět, jakmile dorazí.

Značka: CHOCOLATE NAIVE

RAW PORCELANA od Naive je nejsilnější čokoláda, jakou Domantas Užpalis kdy vytvořil. Určena pro nejdrsnější povahy je uměleckým dílem s nejvyšším obsahem bioaktivních látek surových světlých porcelánových bobů (bílé kakao) z Kolumbie (Hacienda Betulia criollo porcelana).


Díky surovému zpracování, které bylo vyvinuto s Litevskými vědci a použito poprvé pro výrobu fialové čokolády Molecules a díky použití nejdrsnější odrůdy bílého Kolumbijského criolla, je tato čokoláda vzpruhou, ,,která postaví na nohy i mrtvého".


Je třeba ji brát po malinkých kouscích v terapeutické dávce spíše jakoby šlo o doplněk stravy.


Aroma profil/tóny - hořkost, svíravost, trpkost, tříslovina, jemná vysušující dochuť se sladkým nádechem


Vyrobeno: Litva.
Země původu kakaa: Kolumbie
Balení: 57g.
Značka: NAIVE CHOCOLATE.


Vyprodáno
255 Kč
s DPH

227,68 Kč bez DPH

40Kč = 1 Ajem coin
+ 6 Ajem coinů
Více informací o Ajem Coin
(pouze pro přihlášené)

100% RAW PORCELANA


banner naive chocolate

2.svg


"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ -Domantas Užpalis


Litevský Domantas Uzpalis.

Domantas Užpalis


RAW PORCELANA


RAW PORCELANA od Naive je nejsilnější čokoláda, jakou Domantas Užpalis kdy vytvořil. Určena pro nejdrsnější povahy je uměleckým dílem s nejvyšším obsahem bioaktivních látek surových světlých porcelánových bobů (bílé kakao) z Kolumbie (Hacienda Betulia criollo porcelana). Díky surovému zpracování, které bylo vyvinuto s Litevskými vědci a použito poprvé pro výrobu fialové čokolády Molecules a díky použití nejdrsnější odrůdy bílého Kolumbijského criolla, je tato čokoláda vzpruhou, ,,která postaví na nohy i mrtvého". Je třeba ji brát po malinkých kouscích v terapeutické dávce spíše jakoby šlo o doplněk stravy.

CHEMICKÉ SLOŽENÍ KAKAA

Již při tvorbě Molecules zkoumal Domantas chemické složení kakaa a zjistil, že jde o úžasný přírodní zdroj pro antioxidanty, polyfenoly, endokanabinoidy (anandamid/n-arachidonoylethanolamin a sloučeniny strukturově podobné endokanabinoidům) a alkaloidy. Slovo anandamid pochází ze sanskrtu z „Ānanda“ neboli „blaženost“.  Jako neurotransmiter je anandamid prekurzorem euforických pocitů a dobré nálady. ,,Terapeutická dávka těchto chemikálií může změnit chemii mozku a vyvolat euforii. Ve spolupráci s vědci jsem vyvinul proces zachování velkého množství endorfinů, antioxidantů, stopových minerálů a vitamínů přirozeně přítomných v kakau. Tato čokoláda je věnována lidem, kteří chtějí hacknout vlastní biologii.´´ V čerstvých kakaových bobech se vyskytuje více než tři sta fytochemikálií a obsahuje téměř čtyřikrát více antioxidantů než industriální tmavá čokoláda. Vyvinuli jsme metodu, jak to vše co nejvíce zachovat. Již od fermentace a sušení vybraných bobů se postupuje velmi specificky. Výsledkem je mohutná koncentrace množství fenolických sloučenin a přírodních fytochemikálií na porci.

Raw Porcelana je mj. plná mastných kyselin, hořčíku, vápníku, mědi, thiaminu, riboflavinu, síry a dalších mikroelementů, vhodných pro imunitní systém. Antioxidační složení je pak už kvůli světlé barvě bobů odlišné od běžného tmavého (někdy až fialového a silně pigmentovaného) kakaa a obsahuje sice jen polovinu stejných typů kakaových antioxidantů, ale zato 1000x více méně známého flavonoidu zvaného myricetin. Má také výrazně vyšší hladinu různých jiných fenolových kyselin a nativních alkaloidů vlastních bílému porcelánovému kakau.


70% RAW PORCELANA BEANS


RAW PORCELANA

MINERÁLNÍ OBSAH: Špičkové kakao je prvotřídním zdrojem základních minerálů. Raw Porcelana překračuje hranici mezi jídlem a medicínou. Obsahuje terapeutické dávky mědi, hořčíku, železa, vápníku, fosforu, chromu, zinku a dalších.

ANTIOXIDANTNÍ OBSAH: Kakao se řadí na vrchol mezi všemi potravinami bohatými na antioxidanty a je z velké části studováno právě kvůli antioxidačním vlastnostem fenolických složek, jako jsou fenolové kyseliny, prokyanidiny a flavonoidy. Nesprávné zpracování může dramaticky snížit hladinu antioxidantů, takže společnost Naive v tomto případě zacházela s boby zvláštním způsobem, aby tento specifický obsah uchránila před degradací. 

NEUROAKTIVNÍ LÁTKY: Raw Porcelana obsahuje jedinečný koktejl přírodních chemikálií působících na mysl, které katalyzují uvolňování serotoninu, dopaminu a endorfinů v mozku. Neuroaktivní chemikálie kakaa vrcholí v krvi 2-3 hodiny po požití a mají poločas rozpadu až 7-12 hodin.


Energy body by raw porcelana


Barva samotné čokolády je velmi světlá, přestože jde o hořkou 70% tabulku. Je vyrobená unikátním procesem, který bioaktivní obsah bílého kakaa maximálně zachovává. Výsledkem je nálož takových látek a živin, která se blíží spíše ,,doplňku stravy´´. A to jde po požití velmi cítit. Raw Porcelana je velmi drsná, a jde o silnější životabudič než káva nebo 100% čokolády. Kombinace brutálně hořké a svírající, tříslovinné a trpké chuti s mega intenzitou kakaa vytváří okamžitě od jazyka kaskádu reakcí zejména skrze játra a nervový systém. Kromě nootropického a nabuzujícího efektu je tato tabulka velmi (nejen dle ajurvédy a TČM) vzácná a významná ve vztahu k doplnění často chybějících chutí do jídelníčku, kterými jsou právě hořkost a trpkost, jež mají důležité terapeutické hodnoty pro šlachy, které jsou řízeny játry, pro fascii a zrak i pro nervovou soustavu a další systémy těla. Hořkost posiluje játra a sekundárně tak čistí krev a vyztužuje celý organismus. Je to malá míra tzv. "zdravé toxicity" která dělá téměř z každého jedu v terapeutické mini-dávce vlastně lék. Této unikátní čokolády stačí pro kýžený efekt velmi malinký kousek a vydrží tak i na několik týdnů.


Výroba raw porcelana naive


BÍLÉ KAKAO


Bílé kakao je mezi znalci považováno za svatý grál kakaa. Je to puritánská nejčistší forma kakaa a byla v historii považována za nejkvalitnější a nejdražší! Zarezervoval jsem si malou šarži těchto vzácných bobů od legendárního pěstitele kakaa, Hacienda Betulia z Kolumbie. Požádali jsme je, aby upravili svůj fermentační proces, aby byl maximálně zachován charakter surového bobu. Tato tabulka nano_lot je nabitá antioxidanty, charakterem a inovacemi, zatímco barva podobná karamelu vás uchvátí k naprosté gastronomické porážce. -Domantas Užpalis

GENETIKA KAKAA

Hacienda Betulia je švýcarsko-kolumbijský rodinný podnik, který se nachází v tradiční oblasti pěstování kakaa v Kolumbii. Krásná krajina se svými „ideálními půdními a environmentálními podmínkami“ se nachází na východ od hlavního města provincie Medellin. Betulia úspěšně začlenila všechny požadované prvky udržitelné kakaové plantáže. Všechny důležité faktory byly pečlivě řešeny, od vědecké analýzy půdy a genetických testů testu až po udržitelné zemědělské postupy a sofistikovaný koncept fermentace bobů. Po letech vývoje, inovací a nadšené práce konečně vznikla vize kolumbijského kakaa criollo s ara a komplexními tóny. Hacienda Betulia pěstuje tři exkluzivní místní kolumbijské odrůdy criollo pocházející z obce Makro, Antioquia. Po dlouhém pozorování byly vybrány místní produktivní stromy s jemnou chutí criollo. Tyto criollosové kakaovníky dostali jméno „Betulia“. Vybrané stromy, rozlišené podle daných referencí (B6, B8 a B9) byly následně množeny v průběhu času pouze lokálně. Všechny "Betulias" se množí důsledným roubováním: neexistuje křížení s jinými odrůdami.

VÝBĚR KAKAA

Criollo Betulia se tedy sbírá z výhradně lokálně kultivovaných kakaovníků v Maceu v Kolumbii. Nepoužívají se žádné importované stromy. Criollo Betulia je skutečným „místním“ členem kolumbijské rodiny kakaovníků. Hacienda Betulia používá přesný řízený fermentační proces k dosažení vyváženosti mezi komplexními kakaovými chutěmi a maximálními zdravotními přínosy kakaa. Každý krok anaerobní a aerobní fáze je pečlivě zvládnut. Teploty bobů a hodnoty pH jsou měřeny regulačně, aby se identifikoval správný okamžik pro otočení během fermentace.


CO JE NANO_LOT?


Během našich dlouhých let výroby čokolády jsme s Naive navázali krásné a dalekosáhlé vztahy s pěstiteli kakaa a družstvy z celého světa. Podle našich osobních zkušeností pocházejí ta nejlepší kakaa spíše z velmi malých farem a jsou připravována pomocí unikátnch posklizňových metod šitých na míru. Vždy jsme chtěli vyhledávat, nakupovat a zpracovávat nejexkluzivnější a omezené kakaa na světě a také pak pozvat další milovníky čokolády, aby se připojili k tomuto nekonečnému chuťovému dobrodružství. Jedná se o společensky odpovědnou spolupráci s důrazem na vzdělávání se v oblasti kakaa. Naše kakaové boby pocházejí z vybraných farem, které produkují výjimečně kvalitní boby, jež však bohužel nejsou široce dostupné - některé takové farmy produkují pouhých 30 kg svých bobů ročně.

KAKAO NANO_LOT 

Kakaa Nano_Lot jsou k dispozici ve velmi omezeném množství a následně pouze v určitých obdobích roku, což znamená, že jakmile jsou pryč, jsou pryč. Ty, které se společnost Naive rozhodla představovat, se mohou pochlubit nejvyšším hodnocením, jsou dotupné v minimálním množství vždy v limitované kolekci a poskytují jedinečný zážitek z ochutnávky. Je jisté, že se jedná o nejlepší kakaa na světě, už kvůli množství výzkumu a vývoje, které jim bylo poskytnuto.


Nano_lot RAW PORCELANA tabulek bylo vyrobeno pouze 600ks.


O DOMANTASOVĚ NAIVE 


V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem... 


NAIVE postup ruční řemeslné výroby luxusni Litevské čokolády.


VÝBĚR ŠPIČKOVÝCH KAKAOVÝCH BOBŮ


Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.


Domantas Uzpalis.


Tato unikátní tmavá 70% čokoláda bez emulgátoru a jakýchkoli zbytečných aditiv je mimo výše zmíněného stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.


VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2345 kJ/558 kcal
Tuky 52 g
z toho nasycené mastné kyseliny 43 g
Sacharidy 8 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 45mg

HMOTNOST: 50g
VYROBENO: 
Litva 
Země původu kakaa: Kolumbie
SLOŽENÍ: Nano_lot bílé kakao porcelana. Obsah kakaové sušiny min. 100 %. Může obsahovat stopy mléka, oříšků a arašídů.

Aroma profil/tóny - hořkost, svíravost, trpkost, tříslovina, jemná vysušující dochuť se sladkým nádechem

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


NAIV18

Datový list

Část těla
mozek
Dle účelu
na stres a nervy
na únavu

Specifické odkazy

chat Recenze (0)

Související produkty

cokolada-z-litvy-naive
70% RAW PORCELANA (Bioaktivní Čokoláda) -50g (NAIVE)
RAW PORCELANA od Naive je nejsilnější čokoláda, jakou Domantas Užpalis kdy vytvořil. Určena pro nejdrsnější povahy je uměleckým dílem s nejvyšším...
Vyprodáno
255 Kč Cena
cokolada-z-litvy-naive
TRUBČÍ MLÉKO V 70% TMAVÉ ČOKOLÁDĚ) - 55g (NAIVE)
Tato tabulka obsahuje unikátní včelí produkt - trubčí mléko a adaptogenní 70% čokoládu. V každé tabulce je přibližně 1g čerstvě a odborně...
Tato tabulka obsahuje unikátní včelí produkt - trubčí mléko a adaptogenní 70% čokoládu. Tabulka obsahuje 1g čerstvě a odborně zpracovaného trubčího homogenátu
Skladem
235 Kč Cena
cokolada-z-litvy-naive
ZEN DARKMILK (SLEEP CHOCOLATE) - 55g (NAIVE)
Představuji Vám speciální tabulku čokolády, kterou Adam Raw a Domantas z NAIVE vyvinuli s cílem uvést na trh čokoládu podporující spánek a relax....
Spánková DARKMILK čokoláda bez cukru, emulgátorů a aditiv – představuje bohatství na stabilní kakaové tuky, specifickou vlákninu včetně 2'FL-fukosyllaktozy.
Skladem
299 Kč Cena
cokolada-z-litvy-naive
Divoká Perga v Čokoládě -55g (NAIVE)
Tato tmavá čokoláda je obohacena o fermentovaný včelí pyl od divokých včel Apis Dorsata, které žijí v chráněné oblasti národního parku v Indii....
Spojení kvalitní tmavé čokolády s pergou přináší zcela nový chuťový zážitek, který kombinuje bohaté kakaové tóny s jemnou a komplexní chutí fermentovaného pylu.
Vyprodáno
279 Kč Cena