95% ACERO (S Javorovým Sirupem) -50g (AMEDEI)
  • 95% ACERO (S Javorovým Sirupem) -50g (AMEDEI)
40Kč = 1 Ajem coin
+ 7 Ajem coinů
Více informací o Ajem Coin
(pouze pro přihlášené)

95% ACERO (S Javorovým Sirupem) -50g (AMEDEI)

Amedei zpochybnila svou vlastní filozofii vytvořením unikátní Acero95 - 95% tmavé čokolády se silnou i sladkou chutí. Absolutní inovace této tabulky spočívá v nahrazení třtinového cukru kanadským javorovým cukrem, vzácnou ingrediencí s přírodní chutí sladké mízy kanadského javoru.


Při degustacích opakovaně ohromuje i ty, kdo preferují nižší procenta tmavých čokolád jako jsou 70-85% a stejně tak ty, kteří upřednostňují 100% tabulky nebo čisté boby. Unikátní chuť i složení Acero95 zastiňuje veškerou konkurenci a je jen těžko uvěřitelné, jak může "skoro 100" tak dokonale chutnat.


Tato čokoláda je velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin.


Značka: AMEDEI.
Balení: 50g.


Skladem 3 ks
Kdy zboží dostanu?

Kdy zboží dostanu?

GLS - (Česko, Slovensko) středa 11. 12. 2024
PPL - (Česko, Slovensko) středa 11. 12. 2024
GLS - Výdejní místo středa 11. 12. 2024
Zásilkovna - Výdejní misto a Z-BOX (Česko, Slovensko) středa 11. 12. 2024
Balíkovna středa 11. 12. 2024
Osobní odběr - ( Ostrava - Poruba ) středa 11. 12. 2024
Osobní odběr ( Ostrava - Výškovice ) úterý 10. 12. 2024
299 Kč
s DPH

266,96 Kč bez DPH

40Kč = 1 Ajem coin
+ 7 Ajem coinů
Více informací o Ajem Coin
(pouze pro přihlášené)

95% ACERO (S Javorovým Sirupem) -50g (AMEDEI)


Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.


90% Toscano Black -50g (AMEDEI)


95% ACERO (S Javorovým Sirupem) -50g (AMEDEI)


Tato neuvěřitelně povedená 95% čokoláda ("skoro stovka") je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.


AMEDEI Toscano


Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.


Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.


-PROCES-



Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.



Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 



Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.



Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.



Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.



Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.



Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.



Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 



Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.


DOPORUČENÍ


Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.


CO JE THEOBROMIN ?


,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´


Acero95 je oslazená javorovým mízovým cukrem v množství pouhých 3,65g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom větším kousnutí do jablka).


Energetická superpotravina.

SLOŽENÍ: kakaová hmota, kakaové máslo, kanadský javorový cukr 5 %. Obsah kakaa min. 95%. Může obsahovat vlašských ořechů, mandlí, lískových oříšků, pistácií a mléka.

HMOTNOST:
 50 g
VYROBENO: Itálie
SKLADOVÁNÍ: 
Skladujte v chladu a suchu.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2588 kJ/626 kcal
Tuky 58 g
z toho nasycené mastné kyseliny 36 g
Sacharidy 16 g
z toho cukry 7,3 g
Bílkoviny 10 g
Sůl 0 g


AMED6

Datový list

Pro koho
pro děti

Specifické odkazy

chat Recenze (2)
Známka

Související produkty

italske-cokolady-amedei
100% Toscano Black -50g (AMEDEI)
Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového...
Toscano Black 100 charakterizována jemnou kyselostí vyváženou aromaty, tóny a nuancemi, odhalujícími elegantní chuť a čistotu výběrových kakaových bobů.
Skladem
189 Kč Cena
italske-cokolady-amedei
80% Toscano Black -50g (AMEDEI)
80% tabulka Amedei je novinkou v jejich řadě luxusních čokolád. Amedei vybírá jen ty nejlepší odrůdy kakaa na světě. Tato čokoláda byla vytvořena z...
Toscano Black 80% hřejivá, sametová a intenzivní směs vytvořená z rafinovaného spojení bobů.
Skladem
169 Kč Cena
italske-cokolady-amedei
70% Toscano Black -50g (AMEDEI)
Amedei vybírá jen ty nejlepší odrůdy kakaa na světě 70% tmavá čokoláda Amedei je úplně první tabulkou jejich výroby a vlajkovou lodí, od které se...
S tóny tabáku, opékaného sladu a cedrového dřeva je velmi delikátní volbou všech gurmetů.
Skladem
169 Kč Cena
kvalitni-cokolady
90% Toscano Black -50g (AMEDEI)
90% tabulka Amedei je poměrně novou záležitostí v Amedei řadě luxusních čokolád. S něžnými tóny bílých květů i surovou sílou hořké čokolády je při...
S něžnými tóny bílých květů i surovou sílou hořké čokolády je i při 90% velmi krémová a lahodná.
Skladem
169 Kč Cena