• Vyprodáno
Artisanal Panettone (AMEDEI)
  • Artisanal Panettone (AMEDEI)

Artisanal Panettone (AMEDEI)

Amedei artisanal Panettone (řemeslný sladký sváteční chléb) se připravuje z těch nejlepších surovin v návaznosti na starodávné cukrářské umění s dlouhým zpracováním a přirozeným kynutím. Ve složení najdeme suroviny jako pravou vanilku, Amedei kraftovou čokoládu z výběrových bobů, přírodní kvásek, máslo či vaječný žloutek..


Několik vybraných ingrediencí a záruka top kvality čokolády Amedei (65% hořké čokolády vyrobené výhradně z Amedei bobů) utváří prémiový Vánoční chléb pro sváteční příležitost.


Amedei panettone obsahuje uvnitř rozinky, kandovaný pomeranč a hořkou čokoládu Amedei, kterou je celý pokrytý i shora.


HMOTNOST: 1000g
VYROBENO: Itálie


Produkt je momentálně nedostupný

Máte zájem o tento produkt? Zadejte svůj e-mail a my vás informujeme, jakmile bude opět k dispozici. Takto zůstanete v obraze a nezmeškáte jeho návrat do naší nabídky.


  • Dotaz na zboží
  • Dotaz na zboží

    * Povinná pole

    Odpovíme vám co nejdříve, zpravidla během pár hodin.

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (číst)

    Zavřít nebo  


    1 267 Kč
    s DPH

    1 131,25 Kč bez DPH

    Množství
    Vyprodáno

    Produkt je momentálně nedostupný

    Máte zájem o tento produkt? Zadejte svůj e-mail a my vás informujeme, jakmile bude opět k dispozici. Takto zůstanete v obraze a nezmeškáte jeho návrat do naší nabídky.


  • Dotaz na zboží
  • Dotaz na zboží

    * Povinná pole

    Odpovíme vám co nejdříve, zpravidla během pár hodin.

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (číst)

    Zavřít nebo  


    Artisanal Panettone (AMEDEI)


    Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.


    90% Toscano Black -50g (AMEDEI)


    Artisanal Panettone (AMEDEI)


    ITALSKÉ ČOKOLÁDY AMEDEI


    TOSKÁNSKÉ AMEDEI

    Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.


    AMEDEI Toscano


    Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.


    Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

    VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

    ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

    CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

    85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

    72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.


    -VÝROBNÍ PROCES-



    Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.



    Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 



    Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.



    Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.



    Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.



    Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.



    Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.



    Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 



    Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.


    DOPORUČENÍ


    Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

    Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

    Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.


    CO JE THEOBROMIN ?


    ,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´


    HMOTNOST: 1000g
    VYROBENO: Itálie 
    SLOŽENÍ: PŠENIČNÁ mouka typ 00 měkká, MÁSLO, cukr, 65% hořká čokoláda AMEDEI (kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo. Minimum kakaa 65%) (10%), vaječný žloutek, kandovaný pomeranč (7%) (pomeranč, glukózový sirup, třtinový cukr), rozinky (6%) (sušené hroznové víno, glukozový sirup, rum, oxid siřičitý), PŘÍRODNÍ kvásek (mouka typu 00 měkká, voda), sůl, sladová mouka, vanilkový extrakt z lusků, citron, pomeranč, poleva z 65% hořké čokolády AMEDEI (kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo. Minimum kakaa 65%) (5%). 
    Může obsahovat stopy arašídů, ořechů, mléka, sezamu, sóje, hořčice, ryb (zpracováno v zařízení, zpracovávájícím tyto suroviny).

    VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

    Energetická hodnota 167kJ/384kcal
    Tuky 19g, z toho nasycené mastné kyseliny 11g
    Sacharidy 47g, z toho cukry 22g
    Bílkoviny 5,8g
    Sůl 0,32g

    SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu. Datum spotřeby - 3 měsíce.


    Specifické odkazy

    chat Recenze (0)