- Vyprodáno
-
Call Us Now+420 774 490 013
- info@ajemfit.cz
Žádné položky v košíku.
Čerstvý včelí chléb PERGA (Litva) -200g (Naive)
Ups…
Promiň, ale tenhle produkt šel na dračku a zrovna ho nemáme skladem.
Dej nám svůj oblíbený e-mail a mi ti dáme hned vědět, jakmile dorazí.
Ups…
Promiň, ale tenhle produkt šel na dračku a zrovna ho nemáme skladem.
Dej nám svůj oblíbený e-mail a mi ti dáme hned vědět, jakmile dorazí.
Nejkvalitnější čerstvý včelí chléb z výhradně lesní oblasti Litvy. Jedná se tak o dokonalou celistvou potravinu.
Dle Řecké mytologie existuje legenda, že Olympští Bohové pojídali PERGU - pokrm Bohů (včelí pyl), uchovávající jim nesmrtelnost, sílu a věčné mládí).
Výhody jsou dále citovány v Egyptských a Čínských domorodých textech. Různé kmeny Indiánů používaly formy pylu jako přírodní "čáry a kouzla" vzhledem k chorobám.
Vědecké výzkumy včelích produktů potvrdili, že Včelí chléb obsahuje "vše, co je potřebné pro lidský organismus k přežití". Podle Informací -*Americké Apitherapy Society*- je včelí chléb/pyl používán téměř každým Olympijským atletem současnosti.
Země původu: Litva.
Značka: CHOCOLATE NAIVE.
Balení: 200g.
624,11 Kč bez DPH
Čerstvá PERGA z Litvy -200g (NAIVE)
Biodynamické 130 let staré včelíny Naive se nachází ihned vedle lesa, kde včely shromažďují svůj vynikající nektar. Díky své jedinečné poloze je med a pyl tmavě jantarově zbarvený a má tóny mechové země a lesa. Z pohledu znalce je tato produkce více než bio. Za více než 10 let produkce své unikátní čokolády navázala společnost Naive krásné a úzké vztahy s lokálními producenty pracujícími v souladu s přírodou po celé planetě. Avšak dle slov zakladatele a jeho bohatých zkušeností jsou to ty nejmenší produkce a farmáři, často z odlehlých lokalit, kteří produktují ty nejlepší suroviny, většinou navíc zcela řemeslnými a tradičními postupy, předávanými z generace po generaci.
CO JE PERGA ?
Jde o přírodní plně celistvou potravinu/produkt včelího úlu. Jde o čistý Jde o čistý lokální květový pyl, který je speciálně přepracován včelami přímo v jejich úle. Tak jako lidé si kvasí například kefír, tak i včely nechávají účelně svůj pyl napospas přírodnímu kvasnému procesu, během něhož vznikají velice důležité substance. Pyl je produkt samčích pohlavních orgánů rostlin (prašníků), sloužící k opylení mateřských orgánů (příp. samičích rostlin).
Pyl včely sbírají především na květech entomofilních (hmyzosnubných) rostlin, kde jej rouskují a za pomoci pylových košíčků (na končetinách) nosí do svého společenstva. Má bílkovinný charakter a je vůbec nejdůležitější složkou potravy včel. Je zcela nepostradatelný při vývoji včelího plodu, výživě mladých včel a jako složka mateří kašičky při výživě včelí královny. Bez kvalitního pylu včelí společenstvo degeneruje a umírá. Pyl včely ukládají v úlu do plástů nad plod a do speciálních plástů(včelích desek).
V úlu včely pevně balí pyl do malých buněk a míchají ho precizně s ostatními uvedenými složkami, nakonec buňku ještě zapečetí voskem a započne proces fermentace. Po několika týdnech pak dochází k velké čarovné transformaci a vzniká PERGA.
PERGA A JEJÍ SLOŽENÍ
Přesné nutriční hodnoty se nedají u přírodního produktu tohoto typu stanovit a jsou proměnlivé dle přírodních vlivů. Průměrně však Perga obsahuje cca 20-30% bílkovin, 30% sacharidů a 2% lipidů. Tyto makro-živiny jsou však natolik bio-dostupné, že několikrát převyšují množství, které by bylo potřeba pro stejnou výživu z jiné potraviny.
Z mála tělo dostane dostatek živinami a proto nedoporučujeme brát větší množství Pergy. Navíc větší množství zbytkového vosku v Perze by také při neodplivnutí mohlo u vysokého přijmu naráz dráždit žaludek. Nejlepší je jíst Ambrosii v malých dávkách (max. 5-10g) vícekrát za den.
PERGA ENZYMY:
Enzym se dá definovat jako "princip života v buňce" - Bez enzymů by byl život nemožný. Včelí chléb obsahuje každou živinu potřebnou k vytvoření živých buněk. Obsahuje tisíce (majoritních i minoritních) důležitých enzymů a koenzymů. To je mnohokrát více než má kterákoli jiná potravina na této zemi. Enzymy v těle nejsou důležité jen pro nepřetržitou regeneraci krve, tkání, orgánů a kostí, ale také pro správné trávení a udržení všech životních pochodů.
PERGA VITAMÍNY A MINERÁLY:
Včelí chléb je nejucelenější potravinou v přírodě. Obsahuje VŠECHNY vitaminy (především všechny vitaminy B-komplexu a vitamin C, které jsou rozpustné ve vodě, a proto by měly být užívány denně). Včelí pyl dále obsahuje vitaminy D, E, K a betakaroten (provitamin A), 22 aminokyselin, 27 minerálů (včetně množství vápníku a fosforu v ideálním poměru 1:1, hořčíku, zinku, mědi a železa), stopové prvky a jak už bylo řečeno, neuvěřitelnou hojnost enzymů. Obsahuje přes 90 známých živin.
PERGA VITAMÍN B12:
Včelí chléb je také zdrojem ryze rostlinného vitaminu B12. Vitamin B12 je poměrně nesnadno dosažitelný, zvláště pro ortodoxní vegetariány, vegany a některé přísné makrobiotiky. Linol a kyseliny linolenové jsou esenciální mastné kyseliny, které lidské tělo není schopné samo vyrobit. Včelí pyl obsahuje tyto kyseliny i vitamin B12 v poměrně hojném množství.
JAK SE PERGA UŽÍVÁ?
Pergu můžete přidat do receptu například do kaše , já osobně doporučuji přímou konzumaci po čajových lžičkách (cca 5g) po probuzení na lačno, během dne nebo v před nebo po-tréninkové výživě.
Pergu doporučuji nezapíjet, pokud vám perga nechutná takovým způsobem, že jste nuceni ji zapíjet, pak pergu neužívejte - vaše tělo ji nepotřebuje.
SROVNÁNÍ PERGY A VČELÍHO PYLU
Včelí chléb má oproti pylu daleko lepší stravitelnost a kvalitu bílkovin (biologická dostupnost), ale je doslova natrávený do aminokyselin a ve vstřebatelnosti výživově nesrovnatelný se surovým pylem.
PERGA:
Nezaměňujte si PERGU s včelím pylem - již samotný pyl se prodává a užívá jako neuvěřitelná super-potravina, včelí chléb má však několikanásobně vyšší biologickou dostupnost, je prakticky 100% absorbovatelný a obsahuje mnohonásobně více živin pro tělo. PERGA je vyrobena zejména z cca 25% medu nebo nektaru, 70% pylu a z včelích slin, které mají společně s širokým spektrem přírodních probiotických bakterií a kvasinek vše potřebné pro nastartování základního aktu fermentace a kultivace.
KVĚTOVÝ PYL:
Je běžně označován za super-potravinu z hlediska složení a prodáván k přímému užívání, málokdo ale už ví, že pro včely je hlavní potravinou až jejich včelí chléb, který si z pylu kultivují - samotný pyl vůbec nejedí! Možná to mnohé zaskočí, ale je to tak.
Jedním z důvodů nestravitelnosti pylu je to, že jádro je zahaleno do vrstvy celulózy, kterou trávící systémy včel(ani lidí) nedokážou správně strávit. Další důvod se týká mnoha druhů pylu, které mají ochranný, poměrně nestravitelný povlak vosku. Jak jsme si dobře vědomi, příroda má svou vlastní obranu.
FERMENTACE KVĚTOVÉHO PYLU:
Jako zdroj bílkovin a mikronutrientů má pyl neuvěřitelný potenciál (největší na zemi), ale ve své normální, syrové podobě není pro včely dostatečně stravitelný a výživný. Dokud není řádně fermentován do Včelího chleba je pro včely nestravitelný. Je opravdu potřeba se od včel hluboce učit, protože i lidé postupně více a více přicházejí na to, že přirozenými procesy fermentace a enzymatickou aktivací dokážou z původně mnohdy problematických nebo nestravitelných potravin(surovin) vytvořit velmi výživná jídla (kefíry,klíčky,kaše apod.)
Podívejme se, jak některé z těchto jednotlivých pylových zrn ve skutečnosti vypadají(jako při velkém zoomu.)
Např. to velké ve středu, je pyl z květu dýně - nepřipomíná Vám jeho obal ani trochu silnou obranu?
Přirozená fermentace tuto obranu rozbíjí a díky tomu může být pyl vstřebán člověkem.
PERGA A HISTORIE
Včelí chléb, je jedním z nejstarších potravinových doplňků na světě. Je jisté, že kdyby dietologové využili všech dosavadních výzkumů a možností a rozhodli se vytvořit dokonalý potravinový doplněk, vzniklo by něco velmi podobného včelímu chlebu. Ten však obsahuje, stejně jako mateřské mléko dokonce i v současné době stále mnoho nedefinovatelných substancí. Budoucnost snad o tomto zázraku časem odhalí i více...
V prastarých hieroglifech je včela spojována s ankhem - symbolem života a uctívána jako posvátná.
Ruští vědci, kteří udělali společně s Rumunskými a Francouzskými vědci mnoho výzkumů včelích produktů potvrdili, že Včelí chléb obsahuje "vše, co je potřebné pro lidský organismus k přežití". Jedná se tak o dokonalou celistvou potravinu. Dokonce i Španělští jezuité věděli o použití včelího chleba v období Inků, Májů a Aztéků - ti ho užívali jako prostředek k podpoře "všech úrovní těla."
Dle Řecké mytologie existuje legenda, že Olympští Bohové popíjeli nektar, nápoj věčné krásy a zdraví (med a voda) a pojídali PERGU - pokrm Bohů (včelí pyl), uchovávající jim nesmrtelnost, sílu a věčné mládí). Výhody jsou dále citovány v Egyptských a Čínských domorodých textech. Různé kmeny Indiánů používaly formy pylu jako přírodní "čáry a kouzla" vzhledem k chorobám.
Dr. G.J. Binding - PERGA
Dr. G.J. Binding, britský vědec a světově uznávaný odborník na výživu, říká: „Pyl je nejjemnější, nejdokonalejší potravina a navíc gigantický zabíječ mikrobů, ve kterém bakterie prostě nemohou existovat. S tím souvisí i stručný souhrn některých poznatků Dr. Remy Chauvina a jeho společníků z Institutu chovu včel, Paříž: Antibiotikum, které bylo ze včelího pylu extrahováno, bylo zjištěno velmi účinným. Určité kultury, především tyfové typy mikrobů, byly výtažkem ze včelího pylu zabity téměř okamžitě.
SHRNUTÍ:
Uvnitř včelího chleba se také vysoce zvyšují hodnoty(a dostupnost) mnoha původních vitamínů a mikronutrientů pylu a například Vitamin K je obsažen až v něm, v syrovém pylu nikoli(nedostupný). Koncentrace antioxidantů a hladiny enzymů jsou také ještě výrazně zvýšeny. A co víc, mnoho z účinných zásob živin, které jsou v rámci surového pylu jakoby "v hibernaci"(spí - jsou neaktivní) jsou nyní hojně k dispozici - to platí zejména pro minerální látky a stopové prvky, jako je např. zinek, hořčík a oxid křemičitý(tyto jsou často pevně vázány v celulózové části pylu). Díky procesu předtrávení, fermentace a přidání medu je včelí chléb nejsilněji a mega-výživná energetická potravina. Dokonce i kyselina mléčná v něm vytvořená probiotickými bakteriemi se v našem těle přemění na energii. Další, velmi důležitá výhoda včelího chleba je, že se samozřejmě výrazně prodlužuje životnost pylu. Čerstvý pyl má mimořádně krátkou životnost, rychle podléhá zkáze a pokud se velmi řádně a radikálně neskladuje například zmražením, pak zemře. Díky včelám a jejich tvrdé práci se však prodlužuje aktivní životnost(včelí chléb) až na několik let
PERGA NAIVE
Obsah balení: 200g
100% včelí chléb*
*divoké, zcela přírodní produkce
Země původu: Litva
Nutriční hodnoty: Energetická hodnota kJ: 1313/Kcal: 314
Tuk: 5g Sacharidy: 43,5g, z toho cukry: 35,8g, Bílkoviny: 24,1g
Produkce: Mulate UAB (Zietelos 3, Litva) www.chocolatenaive.com
Rádi bychom Vám popsali účinnost tohoto přípravku, aby jste se mohli lépe orientovat. Bohužel nemůžeme: NAŘÍZENI KOMISE (EU) č1924/2006 a č. 432/102 nám nedovoluje uvádět léčivé účinky většiny běžně používaných přírodních látek.
Nařízení č. 1924/2006 zřizuje seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin. Je povoleno použít pouze zdravotní tvrzení posouzená Evropským poradním orgánem (EFSA), který hodnotil vliv potravin a živin na naše zdraví. Většina látek, používaných po staletí v lidové medicíně, získala v tomto hodnoceni negativní stanovisko.
V důsledku toho není možné, až na výjimky vydané v nařízení č. 432/2012, uvádět u doplňků stravy, tedy látek přírodního původu, jakákoliv tvrzení poukazující na to, že přípravek může mít vliv na zdravotní stav.
Datový list
- Část těla
- plíce
- Dle účelu
- na dlouhověkost
na hormonální rovnováhu
na regeneraci
podpora metabolismu
podpora sportovního výkonu - Pro koho
- pro děti