- Vyprodáno

Žádné položky v košíku.
Byl vyroben a farmaceuticky testován v Německu, obsahuje pouze účinné látky s ověřeným původem. Obsahuje pouze přírodní látky zcela bez aditiv, cukru, laktózy, lepku nebo želatiny apod. Je vhodný pro vegany a vegetariány.
Balení zajistí optimální dávku kurkuminu přibližně po dobu 4 měsíců, což z něj dělá nejvýhodnější produkt tohoto typu na trhu, který je zároveň v nejvyšší kvalitě a čistotě.
Kapsle jsou rostlinného původu (veganské kapsle), které jsou skvěle stravitelné a nezatěžují žaludek. Baleno v lahvičce z jantarového skla, která jej skvěle chrání a zajišťuje jeho optimální trvanlivost a čerstvost.
Balení: 120 kapslí.
Země původu: Německo.
Značka: WHOLDOHEALTH
520,87 Kč bez DPH
Curcumin s Piperinem (WHOLDOHEALTH)
V jedné denní dávce 1 kapsle je 315 mg extraktu kurkumy (z toho 299 mg aktivní kurkuminoidy). Jedna denní dávka také obsahuje 11mg extraktu černého pepře (z toho 10mg piperinu).
Kurkuma obsahuje spoustu zajímavých složek antioxidantů (kurkuminoidy - curcumin demethoxycurcumin, 5’-methoxycurcumin a dihydrocurcumin).
Kurkuma, přezdívaná také jako indický šafrán, je koření získávané z kořene kurkumovníku dlouhého (Curcuma longa). Obsahuje mnoho účinných látek, kdy nejvýznamnější je kurkumin, flavonoid obsažený právě v kurkumě. Kurkumin je považován za silný přírodní antioxidant, který přináší mnoho blahodárných vlivů na lidské zdraví. Piperin je pak látka, která dodává černému a bílému pepři jeho pikantní chuť, která je pro něj typická. Hlavním přínosem piperinu je jeho přídavek do doplňků stravy pro jeho schopnost zvýšit biologickou dostupnost a vstřebatelnost některých dalších vitamínů a minerálů. To je i případ kurkuminu, u kterého má schopnost zvýšit jeho vstřebatelnost dle studií až o 2000%.
V některých zdrojích se uvádí upozornění na produkty s piperinem, pro lidi s citlivostí na střevní permeabilitu jelikož kurkuma stejně jako např. česnek zvyšuje střevní permeabilitu (střevní propustnost), pokud je ve velkém množství nebo v kombinaci s piperinem. Produkty s piperinem tedy nabízejí mnohonásobně nadřazenou vstřebatelnost a sílu, je však na zvážení každého jedince jestli je zrovna pro něj toto prioritou. Pro více citlivé jedince může být vhodnější například fermentovaná kurkuma bez piperinu, která se zase snaží zvýšit vstřebatelnost a synergii kysáním suroviny.
Ty nejkvalitnější doplňky stravy s kurkumou, jsou vysoce koncentrované extrakty, které obsahují kurkumin až v 95 % koncentraci spojené s celistvým práškem kurkumy a s nějak zajištěnou nadřazenou vstřebatelností (fermentace, přidání piperinu apod.). Čisté koření nebo prášková kurkuma oproti tomu obsahuje velmi omezené množství účinných látek a kurkuminoidů, přibližně kolem 3 %. Když si vybíráte doplňky stravy, vždy si pozorně přečtěte informace složení na obalu, zda vámi vybraný produkt obsahuje pouze přírodní suroviny bez aditiv. Pro většinu lidí dává největší smysl přednost kombinaci přírodnímu kurkumimu s piperinem, který výrazně zvyšuje vstřebávání kurkuminoidů v trávícím traktu.
- 3 krát silnější než resveratrol nebo antioxidanty z extraktů kůry borovice
- Kurkuma ukazuje dostatečný potenciál pro protizánětlivé, proti rakovinové a antioxidační vlastnosti
- Jedním z nejzajímavějších aspektů kurkumy je propagace zdravé zánětlivé reakce.
- k normálnímu trávení a činnosti jater
- přispívá k přirozené činnosti nervové soustavy
- přispívá k normálnímu stavu kostí, kloubů a pokožk.
- napomáhá normálnímu trávení
- činnosti jater a nervové soustavy
Západní vědci poprvé izolovali kurkuminovou molekulu v roce 1815, získala svou krystalickou formu v roce 1870, a její celková struktura byla odhalena v roce 1910.
Před tisíci lety, lidé v Indii a Číně používali toto koření. Ve skutečnosti, některé indície vedou až 10 000 roků zpět v Indii.
Jedním z často přehlížených způsobů, jak zlepšit a optimalizovat zdraví, je použití bylin a koření - samozřejmě nezpracovaných a ekologicky pěstovaných. Jedna úžasná výhoda těchto bylin je, že obsahují minimum kalorií a jsou bohaté na vitamíny a minerály.
Kurkuma je termogenní, což znamená, že přirozeně podpoří váš metabolismus a pomůže spálit kalorie.
Více než 100 složek bylo izolováno z kurkumy. Hlavní složkou kořene je éterický olej, který obsahuje kurkumin a existují i jiné barvicí látky zvané kurkuminoidy. Kurkuminoidy se skládají z curcumin demethoxycurcumin, 5’-methoxycurcumin a dihydrocurcumin, které jsou účinky popisovány jako přírodní antioxidanty.
- Poskytuje antioxidační ochranu
- Mladistvě vypadající pleť
- Podporuje celkové zdraví očí
- Podporuje imunitní funkce
- Podporuje kosterní systém a zdraví kloubů
- Podporuje zdravou funkci jater
- Pomáhá udržovat zdravé buňky a mitochondrie
- Podporuje zdraví trávicího systému
- Podporuje zdravou krev a oběhový systém
- Pomáhá udržovat zdravé hladiny cholesterolu již v normálním rozmezí
- Pomáhá zdravé reakci nervového systému na stres
- Podporuje zdravý ženský reprodukční systém
- Pomáhá udržovat již zdravé normální hladiny cukru v krvi
- Podporuje zdravou zánětlivou odpověď
Nutriční analýza ukázala, že 100 g kurkumy obsahuje 390 kcal, 10 g celkového množství tuku, 3 g nasycených tuků, 0 mg cholesterolu, 0,2 g vápníku, 0,26 g fosforu, 10 mg sodíku, 2500 mg draslíku, 47,5 mg železa, 0,9 mg thiaminu, 0,19 mg riboflavinu, 4,8 mg niacinu, 50 mg kyseliny askorbové, 69,9 g celkem sacharidů, 21 g vlákniny, 3 g cukru, a 8 g bílkovin.
- revmatoidní artritidě
- chronické přední uveiitidy, konjunktivitidy - jedno z nejčastějších onemocnění zevního očního segmentu
- rakoviny kůže
- planých neštovicích
- hojení ran
- infekce močových cest a onemocnění jater
- zažívací poruchy (snížení plynatosti), bolesti břicha a roztažení
- žloutence
- menstruačních potížích
- dyspeptických syndromů a zánětů ve střevech
- při léčbě rakoviny tlustého střeva
- správné činnosti kloubů
- podpory zdravé pokožky (udržení elasticity, blahodárné účinky na kožní flóru)
- trávení
- imunitního systému
- pomáhá udržovat optimální hladinu cholesterolu
- krevní a jaterní
To co nemusí být nutně použito pro stabilizaci kurkumy v doplňku stravy - mikrokrystalická celulóza, stearan hořečnatý a želatina (želatinové kapsle).
Stearan hořečnatý, aditivum k výrobě tablet. Další nežádoucí složkou je hydrogenfosforečnan vápenatý (DCP), dokonce může inhibovat absorpci nezbytných minerálů.
Soustřeďte se na doplněk, který obsahuje certifikovanou organickou kurkumu - zahrnuje standardizovaný extrakt s obsahem 95% kurkuminoidů.
Pokud používáte koření, tak mějte na paměti, že zahřátím dojde k degradaci, proto je dobrá kurkuma čerstvá v BIO kvalitě jako přídavek do salátů.
Pozor na produkty s piperinem, kde není brán v potaz fakt střevní permeability. Dr. Mercola podporuje přístup standardizace koncentrátu a extraktu v kombinaci s využitím fermentace s ohledem na senzitivitu GIT.
Fermentace dává smysl i s ohledem na vazby účinných látek a jejich reakce v GIT. Kurkuma stejně jako např. česnek zvyšuje střevní permeabilitu (střevní propustnost), pokud je ve velkém množství nebo v kombinaci s piperinem.
Pokud používáte koření, tak mějte na paměti, že zahřátím dojde k degradaci, proto je dobrá kurkuma čerstvá v BIO kvalitě jako přídavek do salátů.
Stále neexistuje podle NIH (nih.gov) dostatek studií (testování na lidech) pro jednoznačné závěry, i když existuje dostatečné množství zdrojů, jak starších, tak novějších, které otevřeně potvrzují možný účinek kurkuminu pro protizánětlivé, protirakovinné a antioxidační vlastnosti (taktéž nih.gov, ncbi.nlm.nih.gov).
Dostupné zdroje více či méně potvrzují účinky antibakteriální, antivirové, protizánětlivé, protinádorové, antioxidační, antiseptické, kardioprotektivní, hepatoprotektivní, nefroprotektivního, radioprotektivní a ochrannou funkci trávicí činnosti.
Za použití kmenů Salmonella typhimurium TA 100 a TA 1535, při výzkumu mutagenity, přímo působících mutagenů jako je N-methyl-N’-nitro-N-nitrosoguanidin a azid sodný, studie ukázala, že kurkuma má potenciál inhibovat tyto mutagenní složky.
Methanolický extrakt z kurkumy inhibuje růst různých kmenů Helicobacter pylori s minimální inhibiční koncentrací v rozmezí 6.25 - 50.0 mcg/ml (Mahady et al.,2002 ). Mezi různými rostlinnými výtažky, které zabily Helicobacter pylori, jako je kmín, zázvor, chilli, černý kmín, oregano, a lékořice, bylo zjištěno, že kurkuma je nejúčinnější.
Kromě těchto vlastností, kurkuma má silné antimikrobiální vlastnosti. Potlačuje růst histaminu produkujících bakterií (Vibrio parahaemolyticus, Bacillus cereus, Pseudomonas aeruginosa a Proteus mirabilis).
Následující tabulky ukazují použití kurkumy (včetně dávkování) při různých onemocnění:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92752/table/ch13-t3/?report=objectonly
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92752/table/ch13-t4/?report=objectonly
Vysoké dávky nebo dlouhodobé užívání kurkumy může způsobit špatné trávení, nevolnost nebo průjem. U zvířat, vysoké dávky kurkumy způsobily problémy s játry. Žádné případy poruchy funkce jater však nebyly zaznamenány u lidí. Lidé s onemocněním žlučníku by se měli vyhnout používání kurkumy jako doplňku stravy, protože to může zhoršit stav (zdroj, nccih.nih.gov).
Zánět je nástrojem vrozené imunity. Jedná se o přirozenou reakci na poškození. Je výrazem ochranné přizpůsobivosti.
Zdravá forma zánětu má vliv na spoustu orgánů v těle, když je tato reakce hyperaktivní - přehnaná, tak může přispět k široké škále zdravotních problémů.
Nadměrná konzumace cukrů, špatných tuků, průmyslově upravených potravin, nedostatek ovoce a zeleniny je ideální prostředí pro rozvoj chronických zánětů v těle, které jsou podhoubím pro rakovinu.
Nejdůležitějším pomocníkem v boji proti chronickým zánětům je rovnovážný poměru mezi omega-6 a omega-3 kyselinami kdy je tělo chráněno před tvorbou chronických zánětů. Bohužel ale v důsledku industrializace stravování došlo k nadměrnému užívání rostlinných olejů omega-6 (slunečnicový, sójový). Takže u většiny lidí rovnováha mezi omega-6 a omega-3 kyselinami již dávno neexistuje. To je důvodem tak vysokého výskytu chronických zánětů u lidí.
- resveratrol v červeném víně
- kurkumin v kurkumě
- gingerol v zázvoru
- rybíz, ostružiny
- tymián, rozmarýn, bazalka, máta
Zánět, který je výsledkem reakce imunitního systému, je pro naše zdraví nepostradatelný, ale pokud je příliš intenzivní a trvá dlouhou dobu, může odstartovat a urychlit progresi rakoviny.
Úzká vazba mezi rakovinou a zánětem je známá patologům již velmi dlouhou dobu, jelikož hojnost makrofágů v nádorech je téměř pravidlem. Tím se vysvětlují vazby mezi některými chronickými záněty, které mohou přecházet v nádorové onemocnění.
zánět střev - rakovina tlustého střeva,
gastritida - rakovina žaludku,
hepatitida - rakovina jater,
zánět prostaty - rakovina prostaty
Tento jev je opět typickým příkladem toho, že nádorové buňky využijí sebemenší příležitost pro svůj růst a množení. Dokonce je známá reakce, kdy nádorové buňky urychlují tvorbu a intenzitu růstových hormonů, čímž získávají na síle a rozmachu.
Zopakujme si tedy, že dlouhodobý zánět v těle je ideálním prostředím pro další vývoj a růst nádoru díky růstovým hormonům, které jsou automaticky při zánětu přítomny a jsou zodpovědné za rychlou regeneraci poškozeného místa.
V případě přítomnosti prekancerogenních buněk jsou růstové hormony a jejich funkce zneužita ve prospěch růstu nádorů.
Mozek je vysoce oxidační orgán, který spotřebuje až 20% kyslíku v těle, ale představuje pouze 2% celkové tělesné hmotnosti.
S normálním stárnutím se v mozku hromadí kovy, jako jsou ionty železa (Fe), zinku (Zn) a mědi (Cu). V důsledku toho, si mozek potrpí na antioxidanty, které pomáhají, aby nedošlo k nežádoucí tvorbě reaktivních forem kyslíku (ROS) při redukci kovových iontů (Smith et al., 2007).
V následujících zdrojích bylo prokázáno, že kurkumin vykazuje aktivitu proti různým neurologickým onemocnění, včetně myotonických syndromů :
AD (dědičná forma), ( Lim et al., 2001 ), roztroušená skleróza ( Natarajan a Bright, 2002 ), Parkinsonova nemoc ( Zbarsky et al., 2005 ), epilepsie ( Sumanont et al. , 2006 ), poranění mozku ( Ghoneim et al., 2002 ), s věkem související neurodegenerace ( Calabrese a kol., 2003 ), schizofrenie ( Bishnoi et al., 2008 ), spongiformní encefalopatie (Creutzfeld-Jakobova choroba) ( Hafner-Bratkovič et al., 2008 ), neuropatické bolesti ( Sharma et al., 2006a ) a deprese.
Obecně se uvádí, že kurkuma pomáhá neutralizovat látky, které způsobují buněčný stres a tak umožňuje zachování integrity buňky před nadměrnou oxidací. Zde se hovoří až o adaptogenních schopnostech kurkumy, stejně jako u extraktů z rozchodnice růžové.
SLOŽENÍ A AKTIVNÍ LÁTKY: na denní dávku 1 kapsle* - EXTRAKT Z KURKUMY: 315 mg, Z TOHO KURKUMINOIDY: 299 mg, PRÁŠEK Z KURKUMY: 300 mg, EXTRAKT Z ČERNÉHO PEPŘE: 11 mg Z TOHO PIPERIN: 10 mg
Obsah: 120 kapslí
DOPORUČENÉ DENNÍ DÁVKOVÁNÍ: Užívejte 1 kapsli denně a zapijte dostatečným množstvím tekutiny.
ZEMĚ PŮVODU: Německo
Upozornění:Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použití produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.