- Vyprodáno
-
Call Us Now+420 774 490 013
- info@ajemfit.cz
Žádné položky v košíku.
Kefírové Kolostrum (Fermentované) - 120 kapslí (Paleo Powders)
Ups…
Promiň, ale tenhle produkt šel na dračku a zrovna ho nemáme skladem.
Dej nám svůj oblíbený e-mail a mi ti dáme hned vědět, jakmile dorazí.
Ups…
Promiň, ale tenhle produkt šel na dračku a zrovna ho nemáme skladem.
Dej nám svůj oblíbený e-mail a mi ti dáme hned vědět, jakmile dorazí.
Velmi zajímavě zpracované bovinní kolostrum od PALEO POWDERS. Fermentované pravými kefírovými zrny do zcela unikátní podoby, jakou trh nikdy předtím neměl možnost vidět.
Kvalitní plnotučné evropské kolostrum s minimálně 20% imunoglobulinů se fermentuje celých 48 hodin. Kromě specifické startovací kultury se k dalšímu zlepšení procesu používají tradiční kefírová zrna z Rumunska.
Původní přínosy kolostra jsou zachovány a navíc zesíleny během fermentace, díky čemuž je fermentované kolostrum extra speciální nutriční látkou.
1 kapsle 2x denně vždy nalačno před jídlem.
Země původu: Nizozemsko.
Balení: 60g (120 kapslí).
1 070,54 Kč bez DPH
Kefírem Fermentované Kolostrum
Kefír je považován za krále fermentovaných potravin nejen proto, že činí mléčné výrobky stravitelnějšími, ale také proto, že nabízí bezkonkurenční komplexnost složení a nutriční hustotu. Z těchto důvodů jsme v PALEO POWDERS převzali koncept kefíru a aplikovali jej na naše bovinní kolostrum: nejzákladnější formu potravy.
- Baleno v tmavém hnědém skle
- Odebíráno do max. 24 hodin po porodu
- Fermentováno tibetskou houbou
- Celistvé (plnotučné a plnobílkovinné)
- Zpracované fermentací a rozprašováním
- Díky fermentaci obsahuje 66krát méně laktózy (5,5 mg na kapsli)!
- Kefírové fermentované kolostrum obsahuje 65x více nízkomolekulárních peptidů
KOLOSTRUM PODPORUJE
- Podpora růstu a regenerace tkání: Kolostrum obsahuje faktory růstu, jako je například IGF-1, které mohou pomoci podpořit růst a regeneraci tkání.
- Podpora sportovního výkonu: Kolostrum může obsahovat faktory růstu, které mohou pomoci zvýšit svalovou hmotu a výkon při sportu.
KEFÍREM-FERMENTOVANÉ KOLOSTRUM: QUIN-BIOTICKÝ DOPLNĚK
Po dokončení fermentace je původní obsah kolostra přeměněn. Bylo vytvořeno více než 300 nových unikátních bioaktivních peptidů a byl vytvořen vlastně quin-biotický (5 složkový) doplněk. "Quin-biotic" je nový termín pro all-in-one prebiotický, probiotický, parabiotický, postbiotický a "PROBIOTA-CEUTICKÝ" doplněk stravy.
Uvědomte si, že toto není laboratorně vyrobená formulace jednotlivých izolovaných sloučenin. Kefírem-fermentované kolostrum je silné nejen kvůli nutričním sloučeninám obsaženým v kolostru nebo mikroorganismům nacházejícím se v kefíru. Je tak mocný právě proto, že se kultivuje a transformuje společně. Symbiotické a synergické interakce, ke kterým dochází během fermentační fáze, plně realizují úžasný potenciál komplexnosti a synergie v přírodních potravinách!
Ještě další zlepšení přírodního mleziva nebylo považováno za možné, dokud nebyly přidány výhody kefíru fermentací mleziva s pravými kefírovými zrny. Širokospektrální mikroorganismy v kefírové kultuře fungují jako malé bioreaktory a vytvářejí mnoho různých sloučenin, včetně množství bioaktivních peptidů, které jsou často jedinečné pouze pro kefír. Tyto aktivní biopeptidy extrémně malé velikosti plní mnoho funkcí v celém lidském těle.
Kvalitní plnotučné evropské kolostrum s minimálně 20% imunoglobulinů se fermentuje celých 48 hodin. Kromě specifické startovací kultury se k dalšímu zlepšení procesu používají tradiční kefírová zrna z Rumunska.
PREBIOTICKÉ, PROBIOTICKÉ, PARABIOTICKÉ, POSTBIOTICKÉ A „PROBIOTACEUTICKÉ“: ALL-IN-ONE
Prebiotika: Nízkomolekulární peptidy (<3000 Da), ale také rozmanitý výběr polysacharidů, jako je kefiran, jsou zodpovědné za různé prebiotické účinky.
Probiotické: Probiotické účinky mají následující intaktní a životaschopné mikroorganismy: Lactobacillus spp. (L. acidophilus, L. kefiranum, L. parakefir, L. helveticus, L. delbrueckii - bulgaricus, L. casei, Saccharomyces spp., Lactococcus lactis a C. lipityca). Tyto rozmanité kmeny pocházejí z originálních silných a velmi rozmanitých tradičních rumunských kefírových zrn, o kterých se říká, že obsahují velké množství CFU a desítky různých druhů bakterií a kvasinek.
Parabiotické: Parabiotické účinky jsou způsobeny inaktivovanými mikrobiálními buňkami probiotik. Jedná se o neporušené nebo naprasklé buňky, které obsahují buněčné složky. Tyto složky zahrnují vše od peptidoglykanů a teichoových kyselin až po povrchové proteiny a dokonce i surové buněčné extrakty se složitým chemickým složením.
Postbiotický: postbiotický účinek je způsoben mastnými kyselinami s krátkým řetězcem produkovanými mikroorganismy během fermentace mastných kyselin s delším řetězcem, stejně jako enzymy a biosurfaktanty.
PROBIOTACEUTICKÉ: Faktory odvozené od probiotik, které například přispívají ke střevní homeostáze. Probioticky odvozenými funkčními faktory mohou být všechny druhy biomolekul a metabolitů, včetně peptidů, ale také deriváty indolu a dokonce i bakteriocidy, jako je reuterin, nisin a pediocin. Bylo prokázáno, že tyto faktory regulují reakce hostitele a jsou považovány za podpůrné.
DALŠÍ SYNERGIE: Kromě bioaktivních peptidů lze v kefírem fermentovaném kolostru nalézt stovky dalších biomolekul. Hlavními složkami jsou volné aminokyseliny, biologické kyseliny, vitamíny, probiotické mikroorganismy, imunoglobuliny, laktoferin, transfer faktory, růstové faktory, enzymy, cytokiny, PRP, antioxidanty, endorfiny, interleukiny, interferony, telomeráza, transferin, biotin, L-karnitin, melatonin, inzulín, lysozym, C3, C4 a orosomukoid, α-1-fetoprotein, α-1-antitrypsin, faktory aktivující makrofágy (MAF), xantinoxidáza a laktoperoxidáza.
PEPTIDY
Fascinující vlastnosti potravinářských peptidů jsou stále více uznávány. Mnoho z fyzikálně-chemických rolí přirozeně se vyskytujících peptidů s nízkou molekulovou hmotností je vykonáváno peptidovými sekvencemi, často kódovanými v mateřském proteinu. Bioaktivní peptidy jsou definovány jako peptidové sekvence aminokyselin, buď jako izolované struktury nebo v proteinu, o kterých je známo, že mají vliv na funkce a vitalitu lidského těla. Tato bioaktivita přesahuje známou nutriční hodnotu aminokyselin a bílkovin. Bioaktivní peptidy jsou skutečnými transportními molekulami a mohou regulovat důležité, specifické a prospěšné tělesné funkce na buněčné úrovni.
PALEO-PŘIJATELNÉ A SCHVÁLENÉ!
Fermentované potraviny a nápoje starého světa s největší pravděpodobností doprovázely a usnadňovaly přechod komunit lovců a sběračů na zemědělské komunity během neolitické revoluce, asi před 14 000 lety. V mnoha tradičních kulturách zůstaly od té doby stavebním kamenem lidské stravy.
Naše historie s mlékem představuje hádanku typu "co bylo první, slepice nebo vejce". Lidé nemohli nápoj strávit, dokud se u nich nevyvinuly mutace, které jim k tomu pomohly – ale ke změně DNA museli konzumovat mléko. "Vždy stojí otázka, co bylo první?: kulturní praxe nebo mutace," říká pan K., "ale není to otázka čeho. Existují důkazy, že jsme mléko požívali dříve, než jsme měli genetické nástroje k jeho správnému trávení.
Na základě nejstarších jeskynních maleb se zdá, že naši předkové měli s dobytkem symbiotický vztah mnohem delší dobu. Je velmi pravděpodobné, že sporadická konzumace mléčných výrobků, nebo dokonce mleziva, proto nebyla ničím neobvyklým. Mléčné výrobky sice nepatří do nejpřísnější verze paleo stravy, ale fermentované formy mléčných výrobků jsou přijímány a respektovány v méně přísných variantách, případně na základě osobní tolerance a preference. Takové výrobky totiž tvoří téměř vlastní skupinu potravin a výrazně se liší od nefermentovaných mléčných výrobků už minimem laktózy a transformovaným obsahem díky přirozenému kvasnému procesu.
ROZDÍL FERMENTOVANÝCH PRODUKTŮ
Fermentované mléčné výrobky se zásadně liší od nefermentovaných mléčných výrobků. Fermentací se z běžného mléka stane úplně jiný produkt. Mléčné cukry se štěpí a mléko se obohacuje a transformuje mnoha způsoby. Nežádoucí a potenciálně problematické složky mléčných výrobků se během procesu přeměňují a zůstávají v konečném produktu s malým množstvím nebo žádným negativním efektem. Relevantním a dobře známým příkladem je mléčný cukr laktóza. Fermentace zároveň zvyšuje komplexnost a nutriční hustotu, protože kefírové bakterie a kvasinky produkují další a další živiny. Výsledkem je dobře snášený, bohatší a zdravější produkt ve srovnání s nefermentovanými mléčnými výrobky. Jasná definice fermentace by mohla znít: „nutriční obohacení prostřednictvím příznivého mikrobiálního růstu a enzymatických přeměn složek potravy“.
DOPORUČENÍ A INSTRUKCE K DÁVKOVÁNÍ KOLOSTRA
Kolostrum by se pro nejlepší efekt v zásadě mělo užívat po delší dobu 3 - 6 měsíců. Toto období se ukázalo jako nejužitečnější a nejefektivnější.
1 kapsle 2x denně vždy nalačno před jídlem. DDD není stanovena dávkování je možné upravit dle potřeby.
Větší porce
Kolostrum lze samozřejmě také užívat ve vyšších dávkách. To je přesně to, co mnozí sportovci dělají v extrémní přípravě nebo soutěžním období, aby podpořili jejich regeneraci. Za tímto účelem může být dávka snadno zvýšena i na 10 - 20 kapslí za den = 5 - 10 gramů - na několik dní. Po tréninku např. přimíchejte do běžného šejku/koktejlu obsah 20ti otevřených kapslí kolostra a/nebo kapsle zapijte.
Složení v 1 kapsli: Kefírem fermentované bovinní kolostrum 500 mg vegetariánská kapsle (celulźa).
OBSAH: 120 tobolek po 500 mg prášku.