Pravé banánky ve 100% čokoládě -150g/1500g (Ekvádor)
  • Pravé banánky ve 100% čokoládě -150g/1500g (Ekvádor)
40Kč = 1 Ajem coin
+ 6 Ajem coinů
Více informací o Ajem Coin
(pouze pro přihlášené)

Pravé banánky ve 100% čokoládě -150g/1500g (Ekvádor)

Pravé banánky v čokoládě obsahují jen slaďoučké baby banány vykoupané ve 100% čokoládě. Na slunci sušené banánky jsou od společnosti Virunga, která je za férové ceny kupuje od farmářů z africké Ugandy.


Díky silnému slunci a pečlivému přístupu farmářů je tato speciální odrůda banánů chuťově extra nabitá. Jejich svěží, ovocná a karamelová chuť dokonale ladí se 100% čokoládou z Ekvádoru. Tak vzniklo na povrchu křupavé a uvnitř nebesky banánové africké kombíčko.


HMOTNOST: 150g
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor (kakao), Uganda (banánky), ČR (Výroba)
SLOŽENÍ: Baby banánky sušené, kakaové boby jednoho původu (Hacienda Limon). 
Obsah kakaové sušiny v polevě 100 %. 
Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů. BEZ lepku.


Skladem > 5 ks
Kdy zboží dostanu?

Kdy zboží dostanu?

GLS - (Česko, Slovensko) středa 22. 1. 2025
PPL - (Česko, Slovensko) středa 22. 1. 2025
GLS - Výdejní místo středa 22. 1. 2025
Zásilkovna - Výdejní misto a Z-BOX (Česko, Slovensko) středa 22. 1. 2025
Balíkovna středa 22. 1. 2025
Osobní odběr - ( Ostrava - Poruba ) středa 22. 1. 2025
Osobní odběr ( Ostrava - Výškovice ) úterý 21. 1. 2025
249 Kč
s DPH

222,32 Kč bez DPH

Množstevní slevy

Množství Cena za kus Ušetříš
3 + 224 Kč 75 Kč
6 + 214 Kč 210 Kč
40Kč = 1 Ajem coin
+ 6 Ajem coinů
Více informací o Ajem Coin
(pouze pro přihlášené)

AJALA banánky ve 100% čokoládě (Ekvádor)


Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


O AJALE


Celé dobrodružství AJALY začalo, když kamarád zakladatelů přivezl z Guatemaly čokoládu od původních obyvatel střední Ameriky. Ochutnávka této mayské čokolády byla pro zakladatele AJALY neskutečným zážitkem, kdy se absolutní nadšení střídalo s překvapením z neobvyklé chuti. Bez velké nadsázky tvrdí, že prozřeli, protože čokoláda chutnala zcela jinak než ty, které si dosud kupovali. A tak se začali o čokoládu více zajímat a zjistili spoustu zajímavých věcí. Třeba, že v Evropě není snadné poctivou a pravou čokoládu získat. Nebo, že Československo bylo za první republiky třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. To vše bylo inspirací k založení manufaktury AJALA CHOCOLATE. A co vlastně ajala znamená? V mayském jazyce je to probuzení a přesně takové pocity bychom vám rádi předali. Aby vás už první kousek překvapil a probudil zvědavost i touhu po dalším poznávání...


Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


Jedna z nejlepších STOVEK, kterou aktuálně zkusíte je právě od této skvělé české značky AJALA... a teď si představte, že jsme v takové stovce okoupali prémiové na slunci sušené baby banánky virunga z Ugandy! Jde o zcela unikátní a 100% přírodní produkt bez zrnka cukru, který nadchne každého od dětí, přes sportovce až po seniory! 

Dokonalá svačinka od AJALY plná minerálů a energie, bez cukru

- geniální spojení pravého banánu a 100% čokolády
- nekompromisní složení bez cukru
- suroviny přímo od farmářů
- pěstováno bez chemie a s respektem k přírodě
- úžasné chuťové opojení a výživa
- již 2-3 kousky díky použití 100% čokolády dodají skvělou energii a dostatečně zasytí!
- perfektní před-tréninková svačinka plná vitamínů a hlavně minerálů jako je: draslík, hořčík, křemík, selen, zinek, fosfor, měď, železo, vápník a další!


Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


Neskutečně jemná a dokonale zpracovaná 100% čokoláda AJALA je bez hořkosti. S máslovou notou, tučnou lahodností a jemností květin v kombinaci s intenzitou 100% čistého Ekvádorského kakaa (výběrových bobů farmy Hacienda Limon) jde o umělecké dílo na poli stovek! Pro milovníky banánů (a zejména pak pro sportovce) je toto kombo baby banánky/kakao dokonalý energy snack.

100% AJALA - Tato vyjímečná čokoláda obsahuje jen jednu surovinu, a to vzácné kakaové boby odrůdy Arriba Nacional z Ekvádoru. Ucítíte v ní pravou intenzivní kakaovou chuť, jemné ovocné tóny a příjemnou máslovou texturu. Je pořádně nabitá antioxidanty, minerály a dalšími zdraví prospěšnými látkami. Užijte si naplno všechny benefity mayského pokrmu bohů v té nejčistší podobě..

Historie vzácné odrůdy Arriba Nacional sahá až do roku 3000 př. n l. a dodnes je vysoce ceněná a vyhledávaná pro své jedinečné květinové aroma a bohatý chuťový profil. Farma Hacienda Limon, kde se tyto mimořádné kakaové boby pěstují, byla založena v roce 1998 a pracuje na ní 45 místních zaměstnanců. Farmáři o kakaovníky starostlivě pečují, kakaové boby také fermentují a suší.

Hacienda Limon se nachází v srdci Ekvádoru v blízkosti úpatí sopky COTOPAXI. Díky vulkanické půdě, tropickému a vlhkému klimatu je plantáž o velikosti 192 ha velmi úrodná. V současnosti farmu vlastní Německá udržitelná společnost 12tree, která zde od roku 2019 realizuje několik sociálních programů pro zaměstnance.

Na úpatí mystických And mezi nekonečnými plantážemi kakaa a banánů patří Hacienda Limon do vesnice Moraspungo v provincii Cotopaxi v Ekvádoru. Cotopaxi je také 5900 m vysoká aktivní sopka, která se nachází uprostřed národního parku.


*** Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno. ***


Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´


theobromine-chain


,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´


Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


100% AJALA, jež obaluje tyto banánky je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.


Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)

Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


VÝROBA ČOKOLÁDY AJALA


Za opravdovou a komplexní chutí čokolády Ajala jsou nejen poctivé suroviny (výběrové kakaové boby), ale také pracovní postup, v němž se nic nedá ošidit..

Přeměna kakaového bobu v tabulku čokolády trvá v AJALA manufaktuře asi deset dní. To je opravdu hodně času, každá hodina navíc se ale vyplatí.

Možná už si to ani neuvědomujeme, ale průmyslově vyráběné čokolády (což jsou vlastně všechny, které najdete v supermarketech) pochází od několika málo firem. Ty se soustřeďují na snižování nákladů a vyšší prodeje i za cenu horší kvality samotné čokolády. Se supermarketovovou čokoládou je to těžké. Nikdy vás plně neuspokojí, takže chcete stále víc a často ji spořádáte na posezení. Naše čokoláda zaměstná vaše chuťové i čichové buňky, donutí vás přemýšlet a podobně jako ve víně v ní naleznete mnoho překvapivých tónů. To vše je zárukou, že vám jedna malá tabulka vydrží dlouhou dobu! 


TŘÍDĚNÍ


Kakaové boby k nám od farmářů dorazí řádně fermetované a usušené. My je nejdříve ručně probereme a protřídíme. Hledáme cokoli, co tam nepatří, třeba vlákna z pytle nebo kamínky. Pryč musí také všechny prasklé či defektní boby, aby v čokoládě bylo jen to nejlepší. Prostě Popelka hadr. Občas se někdo diví, že toho vyhodíme docela dost, ale právě tyhle detaily tvoří rozdíl mezi hodně dobrou a vynikající čokoládou.


PRAŽENÍ A DRCENÍ


Po důkladné kontrole kakaové boby velmi šetrně upražíme. Nízká teplota pražení nám pomůže vytvořit ten nejlepší chuťový zážitek a zároveň zachová co nejvíce zdraví prospěšných látek. Po upražení a zchlazení boby nadrtíme a zbavíme slupek. Tento proces se odborně nazývá winnowing a my jsme si na něj postavili vlastní stroj! 


MLETÍ


Po odstranění slupek zůstanou tzv. nibsy, nadrcené kakaové boby, které jsou samy o sobě velmi chutné. Naše práce dále pokračuje mletím v melangeru – žulovém mlýně. Tento způsob zpracování je k bobům velmi šetrný, protože se zahřívají pouze přirozeným třením. Boby se v melangeru melou 2-3 dny. 


STAŘENÍ


Jakmile je čokoláda namletá, necháváme ji v čokoládových blocích odpočívat (stařit). Chce to čas, aby doběhly všechny procesy započaté mletím a my mohli čokoládovou hmotu konečně přeměnit v tabulku čokolády.


TEMPEROVÁNÍ (NOVODOBÁ ALCHYMIE)


Temperace představuje proces zahřátí, zchlazení a opětovného zahřátí, díky kterému se sjednotí krystalická struktura čokoládového másla a čokoláda je pak krásně lesklá a křupe. Jde o velmi důležitou činnost, s níž nám pomáhá speciální temperovací stroj. Čokoládu následně plníme do forem a chladíme..


BALENÍ


Po vychlazení balíme čokolády ručně do dvou vrstev. Nejdříve do izolačního alupapíru a pak do ručně tištěných obalů, které pro nás vyrábí tiskařská dílna Calico. Design vychází z historických motivů používaných za první republiky, kdy bylo Československo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. Právě na toto období a tradici bychom rádi navázali. Pak ještě nalepíme nezbytné cedulky a už jen popřejeme čokoládě šťastnou cestu k vám!


Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA -150g (Ekvádor)


Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 150g
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor (kakao), Uganda (banánky), ČR (Výroba)
SLOŽENÍ: Baby banánky sušené, kakaové boby jednoho původu (Hacienda Limon). Obsah kakaové sušiny v polevě 100 %. Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů. BEZ lepku.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2356 kJ/563 kcal
Tuky 38,16 g
z toho nasycené mastné kyseliny 27,12 g
Sacharidy 51,9 g, z toho cukry 34,4 g (přírodní cukry banánů, nikoli přidaný cukr)
Bílkoviny 6,1 g
Sůl 0g

Aroma profil čokoládové polevy:  Silná kakaová intenzita s máslovou notou a jemností s tóny čerstvého ovoce a krému
veganské
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Datový list

Dle účelu
na únavu
podpora sportovního výkonu

Specifické odkazy

chat Recenze (9)
Známka

Související produkty

kvalitni-cokolady
MEDJOUL DATLE ve 100% čokoládě (Tanzania) -160g
Nejkvalitnější výběrové datle Medjool jsme obalili v naší zlatem oceněné bean to bar čokoládě. Vyzkoušejte spojení dvou božských chutí! 160g...
Nejkvalitnější výběrové datle Medjool jsme obalili v naší zlatem oceněné bean to bar čokoládě.
Vyprodáno
299 Kč Cena
Božské Banánky Ve 100% Čokoládě (bez přísad) -150g/1500g (Uganda)
  • Novinka
susene-ovoce
Božské Banánky Ve 100% Čokoládě (bez přísad) -150g/1500g (Uganda)
Zažijte jedinečný chuťový zážitek s dokonalým spojením skutečných banánů a 100% kraftové ugandské čokolády HERUFEK, zcela bez cukru! Naše na...
Zažijte jedinečný chuťový zážitek s dokonalým spojením skutečných banánů a 100% kraftové ugandské čokolády HERUFEK, zcela bez cukru!
Skladem
249 Kč Cena
susene-ovoce
Pravé mango ve 100% čokoládě -150g/1500g (Ekvádor)
Dokonalé spojení šťavnatého manga a čisté, 100% kraftové ekvádorské čokolády AJALA, která neobsahuje ani zrnko cukru! Vychutnejte si tuto...
Dokonalé spojení šťavnatého manga a čisté, 100% kraftové ekvádorské čokolády AJALA, která neobsahuje ani zrnko cukru! Vychutnejte si tuto jedinečnou kombinaci.
Skladem
349 Kč Cena
100% AJALA Čokoláda (bez přísad) -45g (Ekvádor)
  • Novinka
100-cokolady-bez-cukru
100% AJALA Čokoláda (bez přísad) -45g (Ekvádor)
100% čokoládová tabulka vyrobená s vášní v České republice z pečlivě vybraných kakaových bobů z farmy Hacienda Limon v Ekvádoru. Tato čokoláda...
100% čokoládová tabulka vyrobená v ČR z výběrových kakaových bobů z farmy Hacienda Limon v Ekvádoru.
Skladem
125 Kč Cena