SARYU SHILAJIT 75% CHOCOLATE - 55g (NAIVE)
  • SARYU SHILAJIT 75% CHOCOLATE - 55g (NAIVE)
  • SARYU SHILAJIT 75% CHOCOLATE - 55g (NAIVE)
  • SARYU SHILAJIT 75% CHOCOLATE - 55g (NAIVE)

SARYU SHILAJIT 75% CHOCOLATE - 55g (NAIVE)

Představujeme novinku v oblasti řemeslné čokolády. V rámci neustálé snahy o inovaci Chocolate Naive v kooperaci s Adam Raw, vytvořili unikátní kombinaci kvalitní bean-to-bar čokolády obohacenou o magický shilajit.


Tato čokoláda přináší harmonii chutí a výhod obou složek, kde kakao potkává minerální bohatství shilajitu. Perfektní volba pro milovníky prémiové čokolády a ty, kdo chtějí objevit nové chutě.


1 celá tabulka obsahuje přibližně 1 velkou dávku velmi drahého Saryu shilajitu (0,8-1g), proto doporučujeme naráz konzumovat cca 1/2 tabulky (dle individuální potřeby a citlivosti na efekt shilajitu).


MOTNOST:55 g
SLOŽENÍ:
Speciální kakao (red java), třtinový cukr, čisté kakaové máslo, saryu pure himalayan shilajit.
VYROBENO: 
Litva Země původu kakaa: Red Java, Indonésie.


  • Dotaz na zboží
  • Dotaz na zboží

    * Povinná pole

    Odpovíme vám co nejdříve, zpravidla během pár hodin.

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (číst)

    Zavřít nebo  


    249 Kč
    s DPH

    222,32 Kč bez DPH

    Množství
    Skladem

  • Dotaz na zboží
  • Dotaz na zboží

    * Povinná pole

    Odpovíme vám co nejdříve, zpravidla během pár hodin.

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (číst)

    Zavřít nebo  


    SARYU SHILAJIT 75% CHOCOLATE  (NAIVE)


    Saryu pure himalayan shilajit v nejkvalitnější čokoládě Naive!




    SARYU SHILAJIT


    SARYU Shilajit - je vzácná, na minerály bohatá temná přírodní pryskyřicová substance, divoce sklízená přímo z himalájských hor. Ze všech historicky zkoumaných účinných látek označen jako #1 v ajurvédské medicíně. 

    Přírodní "Testosterone booster" a nejsilnější afrodiziakum přírody pro sexuální energii, libido. Vhodné při extrémním vnitřním i vnějším stresu. Nejuctívanější omlazovač v ajurvédské medicíně, jako nejsilnější adaptogenní "anti-aging" tonikum.


    DATILNÍ POPIS SHILAJITU NAJDETE V ODKAZU ZDE


    ČERVENÁ JAVA - KAKAO V TÉTO TABULCE


    PTPN XII je součástí sítě státních plantáží, které působí v oblasti kakaa, kávy, čaje, cukrové třtiny a kaučuku. Po nezávislosti Indonésie v roce 1945 získala společnost PTPN plantáže ve východní Jávě, které se zaměřovaly na produkci světlého Java Criolla. Tento kakaovník, také známý jako červená Java, produkuje sytě červené lusky s bílými boby.


    Red java kakaové boby


    Boby Red Java lze rozeznat podle světlé až středně hnědé barvy kotyledonu při řezání. Nedostatek purpurových nebo tmavých pigmentů naznačuje silnou genetiku heirloom criolla. Proces klasifikace třídění světlých a tmavých bobů je velmi náročný na práci. Tři boby z každého lusku jsou nakrájeny, aby se určilo procento světlých bobů na lusk. Jakmile jsou tmavé boby odděleny od světlých, jsou fermentovány odděleně v dřevěných bednách po dobu čtyř dnů. Následně se boby suší na slunci v sušších obdobích a ručně v obdobích dešťů.


    Red java kakaové boby


    Ironií je, že Indonésie - třetí největší země produkující kakao na světě - tlačí produkci kakaa do Sulawesi a přeměňuje kakaové plantáže v Javě na plantáže pro palmový olej! Výsledkem je, že jedna z nejcennějších indonéských zemědělských komodit, ceněné Java criollo, pomalu mizí, přestože poptávka po něm roste


    CRIOLLO KAKAO TVOŘÍ POUZE 3 SVĚTOVÉ PRODUKCE KAKAA


    Criollo boby tvoří pouze 3% světové produkce kakaa. Navzdory své legendární pověsti a faktu, že dávají vzniknout nejlepší (a nejdražší) čokoládě na světě však kakaovníky criollo snadno onemocňují a vyžadují zvláštní péči, což je důvod, proč většina farmářů dává přednost hl. příbuzným kakaovníkům forastero nebo trinitario (hybrid criollo a forastero), které se mnohem snadněji pěstují. V roce 1912 zahájil nizozemský biolog van Hall program šlechtění kakaa s cílem vyvinout hybrid odolný proti odumření. Aby toho dosáhl, zkřížil místní Java Criollo s hybridem Trinitario z oblasti Ocumare ve Venezuele. Z tohoto programu byly za posledních 100 let pěstovány čtyři hybridy, které jsou stále přítomny na hlavních plantážích v Kendenglembu, Rentengu, Bantaranandu a Banjarsari.


    Původní kakaovník ze Střední Ameriky byl s největší pravděpodobností čisté criollo a criollo byl také první druh kakaa pěstovaného v Indonésii od roku 1500 a nejrozšířenější zde po celá desetiletí. Dokonce i v osmdesátých letech bylo na Javě asi 30 000 hektarů kakaových plantáží. Dnes je to 2 000 hektarů; a vše provozuje právě státní plantážní firma Perkebunan Nusantara XII (PTPN XII).



    Red java criollo kakao


    Rostoucí nedostatek Jávského Criollo kakaa mu dnes dává téměř mýtický status a bude hůř... "Pro přirovnání ke kávovým zrnkům, kakaové boby forastero jsou jako robusta - obyčejné, hořké, prostě tak - zatímco criollo je jako mikrošarže arabiky," říká Irvan Helmi, spoluzakladatel nově otevřeného kakaa Pipiltin

    Cocoa, přední prodejny čokolády v Indonéské Jakartě. Podle indonéského výzkumného institutu pro kávu a kakao je Java criollo díky své exkluzivitě mnohem dražší než forastero. "Java kakao je ceněno pro svou výraznou chuť; sopečná půda v Jávě vytváří kakaové boby, které mají specifickou, jinou chuť a vůni než boby produkované kdekoli jinde na světě. Navíc vnímaná mystika Jávy - sopky, Ohnivý prsten a Východní Indie - oslovuje mnoho lidí, “říká Mervyn Pereira, ředitel Čokoládové školy v Jakartě.


    O DOMANTASOVĚ NAIVE 


    Litevský Domantas Uzpalis.


    "Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ -Domantas Užpalis


    VÝROBA ČOKOLÁD NAIVE


    V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem... 


    NAIVE postup ruční řemeslné výroby luxusni Litevské čokolády.


    VÝBĚR ŠPIČKOVÝCH KAKAOVÝCH BOBŮ


    Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.


    Domantas Uzpalis.


    Tato speciální tmavá 75% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály a antioxidanty - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh, je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

    Saryu shilajit čokoláda od Naive je oslazená organickým surovým třtinovým cukrem v množství 13,7g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce velkého jablka).

    Superpotravina k posílení energie.

    HMOTNOST: 55 g
    VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Red Java, Indonésie
    SLOŽENÍ: Speciální kakao (red java), třtinový cukr, čisté kakaové máslo, saryu pure himalayan shilajit. Obsah kakaové sušiny min. 75%. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku. Udržujte v suchu, temnu a chladu do 18°C max.

    VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

    Energetická hodnota 2449 kJ/585 kcal
    Tuky 37,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 22 g
    Sacharidy 40 g, z toho cukry 20 g
    Bílkoviny 5 g
    Sůl 42mg

    Aroma profil/tóny - ovocné, kožené, silně minerální, dřevité, temné tóny, jemná pryskyřice

    Odrůda kakaa: Java Criollo (světlé)

    SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


    NAIV13

    Specifické odkazy

    chat Recenze (0)

    Související produkty

    67% PERGA HONEY CHOCOLATE -57g (NAIVE)
    cokolada-z-litvy-naive
    67% PERGA HONEY CHOCOLATE -57g (NAIVE)
    Tato unikátní 67% čokoláda bez rafinovaného bílého cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády...
    67% Pylová čokoláda bez rafinovaného bílého cukru,emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv.
    Skladem
    199 Kč Cena
    80% BÍLÉ KAKAO -65g (NAIVE)
    cokolada-z-litvy-naive
    80% BÍLÉ KAKAO -65g (NAIVE)
    Originální přístup NAIVE v tvorbě ultra-raritní čokolády, kterou vyzývá hlavně zvědavé gurmány a milovníky kakaa na cestu k prozkoumání nových...
    Raritní čokoláda,která vyzývá zvědavé gurmány a milovníky kakaa na cestu k prozkoumání nových tvarů.
    Skladem
    359 Kč Cena
    IMMORTAL SHILAJIT - 75% DARK CHOCOLATE-55G (NAIVE)
    cokolada-z-litvy-naive
    IMMORTAL SHILAJIT 75% DARK CHOCOLATE-55g (NAIVE)
    Představujeme novinku v oblasti řemeslné čokolády. V rámci neustálé snahy o inovaci Chocolate Naive v kooperaci s Adam Raw, vytvořili unikátní...
    Tato čokoláda přináší harmonii chutí a výhod obou složek, kde kakao potkává minerální bohatství...
    Skladem
    215 Kč Cena
    WILD CORDYCEPS 90% CHOCOLATE -50g (NAIVE)
    cokolada-z-litvy-naive
    WILD CORDYCEPS 90% CHOCOLATE -50g (NAIVE)
    Pravý Himálajský divoký cordyceps sinensis v nejkvalitnější 90% čokoládě z divokých amazonas bobů od Naive! Kompletně "wild harvest" produkt...
    Skladem
    1 535 Kč Cena