95% ACERO (S Javorovým Sirupem) -50g (AMEDEI)
  • 95% ACERO (S Javorovým Sirupem) -50g (AMEDEI)

95% ACERO (S Javorovým Sirupem) -50g (AMEDEI)

Amedei zpochybnila svou vlastní filozofii vytvořením unikátní Acero95 - 95% tmavé čokolády se silnou i sladkou chutí. Absolutní inovace této tabulky spočívá v nahrazení třtinového cukru kanadským javorovým cukrem, vzácnou ingrediencí s přírodní chutí sladké mízy kanadského javoru.


Při degustacích opakovaně ohromuje i ty, kdo preferují nižší procenta tmavých čokolád jako jsou 70-85% a stejně tak ty, kteří upřednostňují 100% tabulky nebo čisté boby. Unikátní chuť i složení Acero95 zastiňuje veškerou konkurenci a je jen těžko uvěřitelné, jak může "skoro 100" tak dokonale chutnat.


Tato čokoláda je velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin.


Značka: AMEDEI.
Balení: 50g.


  • Dotaz na zboží
  • Dotaz na zboží

    * Povinná pole

    Odpovíme vám co nejdříve, zpravidla během pár hodin.

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (číst)

    Zavřít nebo  


    299 Kč
    s DPH

    266,96 Kč bez DPH

    Množství
    Skladem

  • Dotaz na zboží
  • Dotaz na zboží

    * Povinná pole

    Odpovíme vám co nejdříve, zpravidla během pár hodin.

    Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (číst)

    Zavřít nebo  


    95% ACERO (S Javorovým Sirupem) -50g (AMEDEI)


    Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.


    90% Toscano Black -50g (AMEDEI)


    95% ACERO (S Javorovým Sirupem) -50g (AMEDEI)


    Tato neuvěřitelně povedená 95% čokoláda ("skoro stovka") je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.


    AMEDEI Toscano


    Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.


    Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

    VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

    ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

    CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

    85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

    72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.


    -PROCES-



    Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.



    Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 



    Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.



    Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.



    Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.



    Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.



    Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.



    Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 



    Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.


    DOPORUČENÍ


    Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

    Každá vysokoprocentní čokoláda chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace.

    Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.


    CO JE THEOBROMIN ?


    ,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´


    Acero95 je oslazená javorovým mízovým cukrem v množství pouhých 3,65g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom větším kousnutí do jablka).


    Energetická superpotravina.

    SLOŽENÍ: kakaová hmota, kakaové máslo, kanadský javorový cukr 5 %. Obsah kakaa min. 95%. Může obsahovat vlašských ořechů, mandlí, lískových oříšků, pistácií a mléka.

    HMOTNOST:
     50 g
    VYROBENO: Itálie
    SKLADOVÁNÍ: 
    Skladujte v chladu a suchu.

    VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

    Energetická hodnota
    2588 kJ/626 kcal
    Tuky 58 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 36 g
    Sacharidy 16 g
    z toho cukry 7,3 g
    Bílkoviny 10 g
    Sůl 0 g


    Datový list

    Pro koho
    pro děti

    Specifické odkazy

    chat Recenze (2)
    Známka

    Související produkty

    100% Toscano Black -50g (AMEDEI)
    kvalitni-cokolady
    100% Toscano Black -50g (AMEDEI)
    Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového...
    Toscano Black 100 charakterizována jemnou kyselostí vyváženou aromaty, tóny a nuancemi,...
    Skladem
    189 Kč Cena
    80% Toscano Black -50g (AMEDEI)
    kvalitni-cokolady
    80% Toscano Black -50g (AMEDEI)
    80% tabulka Amedei je novinkou v jejich řadě luxusních čokolád. Amedei vybírá jen ty nejlepší odrůdy kakaa na světě. Tato čokoláda byla vytvořena z...
    Toscano Black 80% hřejivá, sametová a intenzivní směs vytvořená z rafinovaného spojení bobů.
    Skladem
    169 Kč Cena
    70% Toscano Black -50g (AMEDEI)
    kvalitni-cokolady
    70% Toscano Black -50g (AMEDEI)
    Amedei vybírá jen ty nejlepší odrůdy kakaa na světě 70% tmavá čokoláda Amedei je úplně první tabulkou jejich výroby a vlajkovou lodí, od které se...
    S tóny tabáku, opékaného sladu a cedrového dřeva je velmi delikátní volbou všech gurmetů.
    Skladem
    169 Kč Cena
    90% Toscano Black -50g (AMEDEI)
    kvalitni-cokolady
    90% Toscano Black -50g (AMEDEI)
    90% tabulka Amedei je poměrně novou záležitostí v Amedei řadě luxusních čokolád. S něžnými tóny bílých květů i surovou sílou hořké čokolády je při...
    S něžnými tóny bílých květů i surovou sílou hořké čokolády je i při 90% velmi krémová a lahodná.
    Skladem
    169 Kč Cena