- Vyprodáno
-
Call Us Now+420 774 490 013
- info@ajemfit.cz
Žádné položky v košíku.
BLACK & SMARAGD ANTS BIOACTIVE PURPLE CHOCOLATE -55g (NAIVE)
Speciální bioaktivní tmavá-fialová čokoláda s adaptogenními mravenci. Nejvyšší obsah kakaových antioxidantů a anandamidu. Povznášející. Nootropikum. Vitalizující. Zdroj přírodního ecdysteronu.
Černí horští divocí mravenci z Changbai (Polyrhachis vicina roger) a divocí zelení stromoví mravenci z Austrálie (Oecophylla smaragdina) jsou sice drobní, ale velmi mocní. Ve vysoké gastronomii jsou exotickou delikatesou pro svou štiplavou citrusovou chuť, následovanou tóny limetky, koriandru a s dochutí černého rybízu.
Kombinace těchto bioaktivních látek se surovým fialovým kakaem (molecules), pro ještě větší posílení mravenčích supervlastností i tajemnou exotickou chuť!
Aroma profil/tóny - limetka, koriandr, ovoce, černý rybíz, zemina, molecules surové fialové kakao, mravenčí kyselka
Balení: 55g.
Produkt je momentálně nedostupný
Máte zájem o tento produkt? Zadejte svůj e-mail a my vás informujeme, jakmile bude opět k dispozici. Takto zůstanete v obraze a nezmeškáte jeho návrat do naší nabídky.
272,32 Kč bez DPH
Produkt je momentálně nedostupný
Máte zájem o tento produkt? Zadejte svůj e-mail a my vás informujeme, jakmile bude opět k dispozici. Takto zůstanete v obraze a nezmeškáte jeho návrat do naší nabídky.
SMARAGD ANTS BIOACTIVE PURPLE CHOCOLATE
O benefitech tohoto úžasného adaptogenu se dozvíte více v odkazu zde: ACHILLES
Obsahují ~50%+ bílkovin spolu s mnoha esenciálními minerály ve vysoké míře, jako je zinek. V kmenové a tradiční medicíně několika kultur vč. TČM se mravenci používají pro své adaptogenní vlastnosti podporující sílu a vitalitu. V tradiční farmakologii vědci zkoumají, jak bioaktivní sloučeniny mravenců, jako je živočišný ecdysteron a aldehydové sloučeniny, zvyšují výkon u sportovců.
Právě ten nejsilnější 50:1 extrakt i celistvý surový prášek z polyrhachis vicina roger ve vysokém obsahu 5g v tabulce, spolu s topingem mrazem sušených smaragdových mravenců do fialového raw kakaa molecules. Výsledkem je pravděpodobně nejpotentnější vysoko-funkční surová čokoláda na trhu. Doporučená konzumace je v těžkých tréninkových dnech a/nebo při velmi zvýšené tělesné a psychické zátěži či v náročném období - jako ultimátní a zároveň chutnou formu adaptogenu.
NAIVE CHOCOLATE
"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ -Domantas Užpalis
„Molecules ™ je nejinovativnější produkt, jaký jsem kdy vytvořil. Zkoumal jsem chemické složení kakaa a je to úžasný přírodní zdroj pro endokanabinoidy (anandamid/n-arachidonoylethanolamin a sloučeniny strukturově podobné endokanabinoidům), opiáty a stimulanty(alkaloidy).´´Slovo anandamid pochází ze sanskrtu z „Ānanda“ neboli „blaženost“. Jako neurotransmiter je anandamid prekurzorem euforických pocitů a dobré nálady. ,,Terapeutická dávka těchto chemikálií může změnit chemii mozku a vyvolat euforii. Ve spolupráci s vědci jsem vyvinul proces zachování velkého množství endorfinů, antioxidantů, stopových minerálů a vitamínů přirozeně přítomných v kakau. Tato čokoláda je věnována lidem, kteří chtějí hacknout vlastní biologii.´´ V čerstvých kakaových bobech se vyskytuje více než tři sta fytochemikálií a obsahuje téměř čtyřikrát více antioxidantů než industriální tmavá čokoláda. Vyvinuli jsme metodu, jak to vše co nejvíce zachovat. Již od fermentace a sušení vybraných fialových bobů se postupuje velmi specificky. Výsledkem je mohutná koncentrace množství fenolických sloučenin a přírodních fytochemikálií na porci - 30krát vyšší než RDA!
OSLAZENÍ ČOKOLÁDY
„K oslazení jsme v tomto případě použili erythritol - přírodní sladidlo, které se běžně vyskytuje v ovoci, ale i v houbách. Má 70% sílu sladivosti běžného cukru, ale není tělem absorbován, takže nemá kalorickou hodnotu.´´
BARVA ČOKOLÁDY
Barva samotné čokolády je závislá na šarži, slovy tvůrce: ,,někdy má fialové tóny trochu silnější, jindy slabší, pokud k ní však přiložíte jakoukoli jinou čokoládu a podíváte se pozorně, jsou vždy patrné´´. To nejvíce podstatné, je však obsah skutečně fialových kakaových bobů, ze kterých je Molecules vyrobená a unikátní proces, který tento obsah maximálně zachovává. Výsledkem je nálož takových látek a živin, která se blíží spíše ,,doplňku stravy´´. A to jde po požití doslova cítit. ,,Molecules nechutná ani nefunguje jako čokoláda, ale jako nějaká magická hmota.´´
FIALOVÁ MOLEKULOVÁ ČOKOLÁDA
Fialová ,,molekulová´´ čokoláda je mj. plná mastných kyselin, hořčíku, vápníku, mědi, thiaminu, riboflavinu, síry a dalších mikroelementů, vhodných pro imunitní systém.
GENETIKA KAKAA: Chuncho kakao použité do ,,Molecules™´´ roste v údolí Machu Picchu, kde se Andy setkávají s nížinami pokrytými deštným pralesem, a je uznáváno jako jedno z nejvzácnějších a nejlepších odrůd kakaa na světě. Toto původní kakao z dědictví (heirloom cacao) má jedinečné chemické složení, které koreluje s biologickou rozmanitostí bohaté oblasti deštného pralesa v Cuscu.
MINERÁLNÍ OBSAH: Špičkové kakao je prvotřídním zdrojem základních minerálů. Molecules™ překračují hranici mezi jídlem a medicínou. Tato přirozeně fialová čokoláda obsahuje terapeutické dávky mědi, hořčíku, železa, vápníku, fosforu, chromu, zinku a dalších.
ANTIOXIDANTNÍ OBSAH: Kakao se řadí na vrchol mezi všemi potravinami bohatými na antioxidanty a je z velké části studováno právě kvůli antioxidačním vlastnostem fenolických složek, jako jsou fenolové kyseliny, prokyanidiny a flavonoidy. Nesprávné zpracování může dramaticky snížit hladinu antioxidantů, takže společnost Naive v tomto případě zacházela s boby zvláštním způsobem, aby tento specifický obsah uchránila před degradací.
NEUROAKTIVNÍ LÁTKY: Molecules™ obsahují jedinečný koktejl přírodních chemikálií působících na mysl, které katalyzují uvolňování serotoninu, dopaminu a endorfinů v mozku. Neuroaktivní chemikálie kakaa vrcholí v krvi 2-3 hodiny po požití a mají poločas rozpadu až 7-12 hodin.
O DOMANTASOVĚ NAIVE
V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...
VÝBĚR ŠPIČKOVÝCH KAKAOVÝCH BOBŮ
Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.
Tato unikátní tmavá-fialová 70% adaptogenní čokoláda bez balastu, emulgátoru a jakýchkoli zbytečných aditiv je mimo výše zmíněného stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
HMOTNOST: 55g
VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Borneo (pouze fialové boby - výběr)
SLOŽENÍ: Fialové surové (raw) kakao, surový třtinový cukr, kakaové máslo, mrazem sušení divocí zelení stromoví mravenci, extrakt z černých horských mravenců 50:1 3000mg, surový (raw) prášek z černých horských mravenců 2000mg. Podíl kakaové sušiny min. 70%. Může obsahovat stopy ořechů či arašídů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2465 kJ/588 kcal
Tuky 37g, z toho nasyc. mastné kyseliny 21g
Sacharidy 49g, z toho cukry 26g
Bílkoviny 5g Sůl 42mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.